Р Е Ш Е Н И Е 

№ 56

гр. Първомай, 12.05.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на  деветнадесети април две хиляди и седемнадесета година, с

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 169 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава четиридесет и девета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК) във вр. с чл. 127, ал. 1 от Семейния кодекс (СК).

………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между П.И.С., ЕГН: **********, със съдебен адресат: адв. Ц.Д.Т., с посочен адрес: ***, офис 4, и Е.К.Д., ЕГН: **********, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Ц.Д.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което:

Ø  местоживеенето на детето И.П.С., ЕГН: **********, ще бъде: Република България, ***;

Ø  родителските права по отношение на малолетното дете И.П.С., ще се упражняват от неговия баща П.И.С.;

Ø  личните отношения между майката Е.К.Д. и малолетното дете И.П.С. ще се осъществяват по следния начин: майката ще взима детето за един месец през лятната ваканция, който месец не съвпада с платения годишен отпуск на бащата, една седмица през Коледната ваканция, както и всеки петък, събота и неделя за времето, през което пребивава в Република България;

Ø  издръжката, дължима от Е.К.Д. за отглеждане на И.П.С., платима чрез неговия баща, ще бъде в размер на 115, 00 лева.

ОСЪЖДА Е.К.Д., ЕГН: **********, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Ц.Д.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 82, 80 лева (осемдесет и два лева и осемдесет стотинки) държавна такса за постигнатото споразумение за издръжката на детето И.П.С..

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ