Р Е Ш Е Н И Е 

№ 108

гр. Първомай, 09.10.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на дванадесети септември две хиляди и седемнадесета година, с

             Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 131 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

…………………………………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между В.А.Д., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. А.Г.А., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, и Г.Х.Д., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, сключен на 20.08.2014 г. в с. Виница, общ. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 4/20.08.2014 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Кметство – с. Виница, общ. Първомай, обл. Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между В.А.Д., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. А.Г.А., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, и Г.Х.Д., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което:

1. Семейното жилище, находящо се в ***, се предоставя за ползване на Г.Х.Д..

2. Упражняването на родителските права по отглеждане и възпитание на детето Е.Г.Х., ЕГН: **********, ще се упражняват от майката В.А.Д., като местоживеенето на детето ще бъде в ***.

3. Бащата Г.Х.Д. ще осъществява лични контакти с дъщеря си Е.Г.Х. всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 08:00 часа сутринта в събота до 19:00 часа в неделя с преспиване в дома на бащата, както и един месец през лятото, който не съвпада с годишния отпуск на майката.

4. Бащата Г.Х.Д. се задължава да изплаща ежемесечна издръжка на дъщеря си Е.Г.Х. в размер на 150, 00 (сто и петдесет) лева до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяване или изменение на издръжката, ведно със законната лихва за всяко едно просрочено плащане до пълното му издължаване. Издръжката е платима до 20-о число на текущия месец.

5. В.А.Д. желае след прекратяването на брака да носи предбрачното си фамилно име „Ш.“.

6. Страните нямат претенции помежду си за издръжка по чл. 145 от СК.

7. С настоящото споразумение страните уреждат всички свои лични отношения, възникнали по време на брака им.

ОСЪЖДА В.А.Д., ЕГН: **********,***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. А.Г.А., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 (двадесет) лева държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Г.Х.Д., ЕГН: **********,***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 128, 00 (сто двадесет и осем) лева държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Е.Г.Х..

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ