Р Е Ш Е Н И Е 

№ 10

гр. Първомай, 01.02.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети януари две хиляди и седемнадесета година, с:

 

Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 654 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Я.Л.Г., с ЕГН: **********, и Г.А.Г., с ЕГН: ********** – и двамата с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сключен на 20.07.2000 г. в с. Чоба, общ. Брезово, обл. Пловдив, с Акт за граждански брак № 1/20.07.2000 г., съставен в Кметство – с. Чоба, общ. Брезово, обл. Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Я.Л.Г., с ЕГН: **********, и Г.А.Г., с ЕГН: ********** – и двамата с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§  Съпругата Г.А.Г., с ЕГН: **********, запазва брачното си фамилно име – „Г.”;

§  Страните не си дължат издръжка един на друг;

§  Родителските права по отношение на детето И.Я. Г., с ЕГН: **********, се предоставят на майката Г.А.Г., с ЕГН: **********. Като местоживеене на детето се определя настоящият адрес на майката: ***;

§  На бащата Я.Л.Г., с ЕГН: **********, се определя режим на лични контакти с детето, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 09:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния ден, както и да го взима един месец през лятото, който не съвпада с платения годишен отпуск на майката;

§  Бащата Я.Л.Г., с ЕГН: **********, се задължава да заплаща на Г.А.Г., с ЕГН: **********, като майка и законен представител на детето И.Я. Г., с ЕГН: **********, по 120, 00 (сто и двадесет) лева месечна издръжка, считано от влизане на решението за развод в сила до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяването или изменянето й. Месечната издръжка е платима не по-късно от 10-о число на месеца, за който се дължи, като сумата може да бъде депозирана в банкова сметка ***;

§  Ползването на семейното жилище на адрес: ***, което е собственост на родителите на съпруга Я.Л.Г., с ЕГН: **********, се предоставя на последния;

§  Всеки съпруг ще отговаря за паричните задължения, които е поемал по време на брака, еднолично;

§  С настоящото споразумение на основание чл. 50 от СК страните уреждат окончателно и изцяло отношенията си във връзка и по повод прекратяване на сключения между тях граждански брак, като заявяват, че нямат и няма да имат каквито и да било претенции един спрямо друг освен посочените в настоящото споразумение.

ОСЪЖДА Г.А.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 леваокончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Я.Л.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 106, 40 леваокончателна държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето И.Я. Г..

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ