Р Е Ш Е Н И Е 

31

гр. Първомай, 06.04.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и втори март две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 554 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Предявен е иск с правно основание чл. 149 от Семейния кодекс (СК).

                                                                                                                                                        

 

Р Е Ш И:

 

ОСЪЖДА Е.Я.Я., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и алтернативен адрес за призоваване: ****, процесуално представляван по пълномощие от адв. М. В. К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати на Р. Е. Я., ЕГН: **********, действаща като малолетна чрез своята майка и законен представител Т.З.Б., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сумата от 110, 00 (сто и десет) лева – месечна издръжка за периода от 01.05.2016 г. до 01.11.2016 г., и сумата от 55, 00 (петдесет и пет) лева – издръжка за периода от 01.11.2016 г. до 16.11.2016 г. (датата на подаване на исковата молба), като за периода от 01.02.2016 г. до 01.05.2016 г. и за разликата над уважения до пълния предявен размер на вземането за периода от 01.05.2016 г. до 16.11.2016 г. (датата на подаване на исковата молба) ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен.

ОСЪЖДА Е.Я.Я., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и алтернативен адрес за призоваване: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М. В. К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати, както следва:

Ø   на Р. Е. Я., ЕГН: **********, действаща като малолетна чрез своята майка и законен представител Т.З.Б., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сумата от 90, 00 (деветдесет) лева – съдебно-деловодни разноски за квалфицирана процесуална защита от един адвокат съразмерно с уважената част от иска;

Ø   по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 28, 60 лева (двадесет и осем лева и шестдесет стотинки) – държавна такса за разглеждане на предявения иск съразмерно с уважената му част.

ОСЪЖДА Р. Е. Я., ЕГН: **********, действаща като малолетна чрез своята майка и законен представител Т.З.Б., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати на Е.Я.Я., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и алтернативен адрес за призоваване: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М. В. К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сумата от 210, 00 (двеста и десет) лева – съдебно-деловодни разноски за квалфицирана процесуална защита от един адвокат съразмерно с отхвърлената част от иска.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните чрез процесуалните им представители.

Решението, в частта, с която е допуснато предварително изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните, а в останалата си част подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ЕД