Р Е Ш Е Н И Е

№ 83

гр. Първомай, 10.08.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на деветнадесети април две хиляди и седемнадесета година, с

 

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 456 по описа на съда за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и шеста от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Предявени са обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 49, ал. 1, чл. 59, ал. 2 и ал. 3, чл. 143, ал. 2 и чл. 56, ал. 1 от Семейния кодекс (СК).

………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Т.Н.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, и И.Р.К., ЕГН: **********, с адрес: ***, сключен на 29.11.2007 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив с Акт за граждански брак № 80/29.11.2007 г., съставен от длъжностно лице по гражданското състояние при Община Първомай, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на децата Р. К., ЕГН: **********, и А. К., ЕГН: **********, на майката Т.Н.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на децата Р. К., ЕГН: **********, и А. К., ЕГН: **********, при майката Т.Н.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, на адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между децата Р. К., ЕГН: **********, и А. К., ЕГН: **********, и бащата И.Р.К., ЕГН: **********, с адрес: ***, както следва: бащата може да вижда децата всяка първа и трета събота от месеца от 10:00 часа до 12:00 часа и всяка първа и трета неделя от месеца, от 10:00 часа до 12:00 часа, в присъствието на майката или на друг, посочен от нея роднина или близък на децата.

ОСЪЖДА И.Р.К., ЕГН: **********, с адрес: ***, да заплаща на всяко от децата Р. К., ЕГН: **********, и А. К., ЕГН: **********, действащи като малолетни чрез своята майка и законен представител Т.Н.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, месечна издръжка в размер на 150, 00 (сто и петдесет) лева, считано от 21.09.2016 г. датата на подаване на исковата молба, до настъпване на основание, обуславящо изменението или прекратяването й.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, представляващо първи етаж от двуетажна жилищна сграда, находяща се в ***, на Т.Н.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, за срок от една година, считано от влизане в сила на настоящото решение.

ОСЪЖДА Т.Н.Г., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с адрес на практиката: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – държавна такса за разглеждане на иска за развод.

ОСЪЖДА И.Р.К., ЕГН: **********, с адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 457, 00 (четиристотин петдесет и седем) лева – държавна такса за разглеждане на исковете за развод и издръжка.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

Решението в частта, с която се допуска предварителното му изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните, а в останалата си част подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

                                                                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ