Р Е Ш Е Н И Е 

№ 62

гр. Първомай, 07.06.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на първи февруари две хиляди и седемнадесета година, с

                                                                                                           Председател: София Монева

 

Секретар: Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 411 по описа на съда за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявени са обективно евентуално съединени искове с правно основание чл. 127а, ал. 2 и чл. 59, ал. 9 от Семейния кодекс (СК).

…………………………………………………………………………………………

Р Е Ш И:

 

РАЗРЕШАВА по иска, предявен от М.А.А., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. М.Й.Г., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, срещу А.А.А., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, децата А.А., ЕГН: **********, и З.А., ЕГН: **********, до навършване на пълнолетието си да осъществяват задгранични пътувания до Великобритания, придружени от своята майка М.А.А., ЕГН: **********, или упълномощено от нея пълнолетно лице, без съгласието на своя баща А.А.А., ЕГН: **********, като искането за разрешаване на задгранични пътувания на децата до други държави – членки на Европейския съюз, ОТХВЪРЛЯ като неоснователно.

ОТХВЪРЛЯ иска, предявен от М.А.А., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. М.Й.Г., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, срещу А.А.А., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, за изменение на режима на лични отношения между децата А.А., ЕГН: **********, и З.А., ЕГН: **********, и техния баща А.А.А., ЕГН: **********, определен с Решение № 7/28.01.2016 г. по гр. дело № 314/2014 г. по описа на Районен съд – Първомай.

ОСЪЖДА А.А.А., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати на М.А.А., ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. М.Й.Г., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сумата от 550, 00 (петстотин и петдесет) лева – съдебно-деловодни разноски за държавна такса за разглеждане на уважения иск, квалифицирана процесуална защита от един адвокат и преводачески услуги за писмен превод на документи от английски на български език.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно предоставеното разрешение за задгранични пътувания.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

Решението, в частта, с която е допуснато предварително изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните, а в останалата си част подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ