Р Е Ш Е Н И Е 

16

гр. Първомай, 23.02.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на първи февруари две хиляди и седемнадесета година, с:

Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 405 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

………………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Х.М.В., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и В.Д.В., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – София, с посочен адрес на практиката: *** сключен на 19.08.2007 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № 54/19.08.2007 г., съставен в Община – Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Х.М.В., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и В.Д.В., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – София, с посочен адрес на практиката: *** споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§  родителските права относно детето Д.В. Д., с ЕГН: **********, роден на *** ***, ще се упражняват от бащата В.Д.В.;

§  местоживеенето на детето Д.В. Д. ще бъде местоживеенето на бащата В.Д.В.,***;

§  майката Х.М.В. има право да вижда детето Д.В. Д. и със съгласие на детето да го взима при себе си всяка първа и трета събота и неделя в месеца, с преспиване, както и всяка календарна година за един месец през лятната ваканция на детето, който не съвпада с годишния платен отпуск на бащата;

§  майката Х.М.В. ще заплаща на детето си Д.В. Д. чрез неговия баща и законен представител В.Д.В. издръжка в размер на 120, 00 (сто и двадесет) лева месечно, считано от деня на завеждане на исковата молба до навършване на пълнолетие на детето или до възникване на обстоятелства, налагащи изменение или прекратяване на издръжката. Издръжката ще се заплаща по следната банкова сметка *** В.Д.В. в „Юробанк България” АД – IBAN: ***;

§  семейното жилище по смисъла на § 1 от ДР на СК, намиращо се на адрес: ***, ще се ползва от съпруга В.Д.В.;

§  съпрузите нямат общо имущество, което да поделят;

§  съпрузите няма да си дължат издръжка един на друг;

§  съпругата Х.М.В. ще възстанови предбрачното си фамилно име „В.”;

§  разноските във връзка с развода се поемат от страните съгласно закона.

ОСЪЖДА В.Д.В., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Адвокатска колегияСофия, с посочен адрес на практиката: *** да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 леваокончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Х.М.В., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 106, 40 леваокончателна държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето Д.В. Д..

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:      (п)

СМ/ПМ