Р Е Ш Е Н И Е 

№ 6

гр. Първомай, 12.01.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети януари две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                                                                    

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 389 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Предявен е иск с правно основание чл. 150 от Семейния кодекс (СК).

……………………………………………………………………

Водим от горното и на основание чл. 235 от ГПК, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, който С.П.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван от назначения му особен представител адв. С.Я.Я., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, е осъден с Решение № 14/12.02.2013 г. по гр. дело № 445/2012 г. по описа на Районен съд – Първомай да заплаща на З.С.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, действаща лично като непълнолетна и със съгласието на своята майка Н.М.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. В.Д.М., вписан в регистъра на Адвокатска колегияСтара Загора, с посочен адрес на практиката: ***, като го УВЕЛИЧАВА от 80, 00 лева на 160, 00 лева, и ОСЪЖДА С.П.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван от назначения му особен представител адв. С.Я.Я., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплаща на З.С.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, действаща лично като непълнолетна и със съгласието на своята майка Н.М.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. В.Д.М., вписан в регистъра на Адвокатска колегияСтара Загора, с посочен адрес на практиката: ***, увеличения размер на издръжката, считано от датата на предявяване на иска – 08.08.2016 г., до настъпване на причина за изменението или прекратяването й, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението, като за разликата над уважения до пълния предявен размер ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен.

ОСЪЖДА С.П.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван от назначения му особен представител адв. С.Я.Я., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати, както следва:

Ø на З.С.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, действаща лично като непълнолетна и със съгласието на своята майка Н.М.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. В.Д.М., вписан в регистъра на Адвокатска колегияСтара Загора, с посочен адрес на практиката: ***, сумата от 240, 00 лева - съдебно-деловодни разноски за квалфицирана процесуална защита от един адвокат съразмерно с уважената част от иска;

Ø по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 355, 20 лева – държавна такса за съдебно разглеждане на предявения иск и съдебно-деловодни разноски за изплатено адвокатско възнаграждение на назначен на ответника особен представител съразмерно с уважената част от иска.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните чрез процесуалните им представители.

Решението, в частта, с която е допуснато предварително изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните, а в останалата си част подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 25.01.2017 г.

 

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ