Р Е Ш Е Н И Е 

№ 96

гр. Първомай, 27.09.2017 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на петнадесети февруари две хиляди и седемнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участието на секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 490 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Раздел втори от Глава втора на Закона за защита от домашното насилие (ЗЗДН).

Съдът е сезиран с молба с правно основание чл. 8, т. 1 от ЗЗДН.

……………………………………………………………………………

Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ молба вх. № 6171/03.12.2013 г., постъпила от Д.И.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.К.К., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, за издаване на заповед за защита срещу М.Д.К., ЕГН: **********, М.М.К., ЕГН: **********, Д.М.К., ЕГН: **********, и Р.Д.К., ЕГН: ********** – и четиримата с адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Р.А.Д., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, като неоснователна.

ОСЪЖДА Д.И.П., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.К.К., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, да заплати, както следва:

Ø  по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 (двадесет и пет) лева – държавна такса за разглеждане на молбата;

Ø  поотделно на М.Д.К., ЕГН: **********, Д.М.К., ЕГН: **********, и Р.Д.К., ЕГН: ********** ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Р.А.Д., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, сумата от 75, 00 (седемдесет и пет) лева – съдебно-деловодни разноски за квалифицирана процесуална защита от един адвокат, и

Ø  на М.М.К., ЕГН: **********, с адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Р.А.Д., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с адрес на практиката: ***, сумата от 125, 00 (сто двадесет и пет) лева – съдебно-деловодни разноски за изготвяне на съдебномедицинска експертиза и за квалифицирана процесуална защита от един адвокат.

Препис от настоящото решение ДА СЕ ВРЪЧИ на страните, а след влизането му в сила – ДА СЕ ИЗПРАТИ и на Районно управление на МВР – Първомай за сведение.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на страните.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ