ПРИСЪДА

 

29

 

град Първомай, 15.12.2016 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на петнадесети декември две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

Н.Г.

Т.А.

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Валерий Велчев разгледа докладваното от Председателя НОХД № 289 по описа на Съда за 2016 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Д.К.М., роден на *** *** Загора, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, неосъждан, с начално образование (завършен седми клас), пенсионер, с адрес:***, за виновен в това, че през периода от месец септември 2015 година до 23.02.2016 година в село Виница, община Първомай, област Пловдив, в условията на продължавано престъпление, трикратно – на неустановена дата през месец септември 2015 година, на неустановена дата през месец октомври 2015 година и на 23.02.2016 година - извършва действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – К.Р.К. на 10 години, поради което и на основание чл. 149, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на една година и три месеца.

На основание чл. 58а, ал. 1 от НК намаля с една трета така наложеното наказание и определя лишаване от свобода в размер на десет месеца.

 

На основание чл. 61, т. 3 във връзка с чл. 59, ал. 1 от ЗИНЗС определя на подсъдимия първоначален общ режим за така наложеното наказание лишаване от свобода, което да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от открит тип.

 

На основание чл. 59, ал. 1 и ал. 2 от НК от така определеното наказание десет месеца лишаване от свобода приспада времето, през което подсъдимият Д.К.М. е задържан, считано от 23.02.2016 година до 26.02.2016 година.

 

Осъжда подсъдимия Д.К.М. да заплати на В.Р.И., ЕГН **********,*** (майка и законен представител на малолетната пострадала К.Р.К.), сумата от 5000 (пет хиляди) лева - обезщетение за претърпените от пострадалата К.Р.К. от престъплението по чл. 149, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК неимуществени вреди, а в останалата част до предявения размер от 10000 лева отхвърля иска като неоснователен.

Осъжда подсъдимия Д.К.М. да заплати на В.Р.И. ***, сумата от 800,00 (осемстотин) лева - разноски за процесуално представителство.

 

Осъжда подсъдимия Д.К.М. да заплати:

·            по сметка на Областна дирекция на МВР – Пловдив сумата от 299,46 лева за съдебномедицинска и комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза на досъдебното производство;

·            в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 200 лева за държавна такса върху уважената част от гражданския иск.

 

Да се унищожи като вещ без стойност вещественото доказателство – тампон с проби от течност.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ