ПРИСЪДА

 

28

 

град Първомай, 15.12.2016 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на петнадесети декември две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

Н.Г.

Т.А.

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Йоанна ЗАПРЯНОВА разгледа докладваното от Председателя НОХД № 285 по описа на Съда за 2016 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия М.Г.К., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, разведен, неосъждан, с основно образование, работещ непостоянно в строителството, с адрес:***, за виновен в това, че на 05.11.2015 година в село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, извършва действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – М. З.Й. на 11 години, поради което и на основание чл. 149, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на една година и три месеца.

На основание чл. 58а, ал. 1 от НК намаля с една трета така наложеното наказание и определя лишаване от свобода в размер на десет месеца.

 

На основание чл. 61, т. 3 във връзка с чл. 59, ал. 1 от ЗИНЗС определя на подсъдимия първоначален общ режим за така наложеното наказание лишаване от свобода, което да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от открит тип.

 

На основание чл. 59, ал. 1 и ал. 2 от НК от така определеното наказание десет месеца лишаване от свобода приспада времето, през което подсъдимият М.Г.К. е задържан, считано от 06.11.2015 година до 10.11.2015 година.

 

Осъжда подсъдимия М.Г.К. да заплати:

·            по сметка на Областна дирекция на МВР – Пловдив сумата от 338,10 лева за съдебнопсихиатрична и комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза на досъдебното производство;

·            в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 85,00 лева за явяване на експерти в съдебно заседание.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ