П Р И С Ъ Д А

 

 14

 

Гр. Първомай, 08.06.2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на осми юни две хиляди и шестнадесета година с

 

 Председател:

София Монева

Съдебни заседатели:

И. Г. Г.

 

М. Н. И.

 

при участието на секретаря Петя Монева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от председателя НОХД № 284 по описа на съда за 2015 г. и

 

ПРИСЪДИ:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Т.И.Т., роден на *** ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, осъждан, работещ, с постоянен адрес:***, с ЕГН: **********, за виновен в това, че:

На 04.09.2014 г. в с. Искра, общ. Първомай, обл. Пловдив, е държал огнестрелно оръжие – стандартна пневматична пушка, с обозначение „SNOW PEAK”, без сериен номер, калибър 5,5 мм., технически неизправна – доработена за стрелба със стандартни бойни патрони калибър .22LR, и годна да произведе изстрели с този вид и калибър патрони, и боеприпас за огнестрелно оръжие – един брой стандартен боен малокалибрен патрон, калибър .22LR, технически изправен и годен да възпроизведе изстрел, без да има за това надлежно разрешение, поради което и на основание чл. 339, ал. 1 от НК във вр. С чл. 54, ал. 1 от НК го ОСЪЖДА на лишаване от свобода в размер на две години и три месеца.

На основание чл. 61, т. 2 във вр. С чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС ОПРЕДЕЛЯ първоначален строг режим за изтърпяване на така наложеното по настоящото дело наказание лишаване от свобода, което подсъдимият Т.И.Т., със снета по-горе самоличност, да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На основание чл. 68, ал.1 от НК ПОСТАНОВЯВА подсъдимият Т.И.Т., със снета по-горе самоличност, да изтърпи наказанието лишаване от свобода в размер на две години, наложено му с влязла в сила Присъда № 38/22.06.2011 г. по НОХД № 362/2011 г. по описа на Районен съд – Асеновград, ИЗЦЯЛО и ОТДЕЛНО от наложеното му по настоящото дело наказание лишаване от свобода.

На основание чл. 61, т. 2 във вр. С чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС ОПРЕДЕЛЯ първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода в размер на две години, наложено на подсъдимия Т.И.Т., със снета по-горе самоличност, с влязла в сила Присъда № 38/22.06.2011 г. по НОХД № 362/2011 г. по описа на Районен съд – Асеновград, което същият да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На основание чл. 189, ал. 3 във вр. С ал. 1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Т.И.Т., със снета по-горе самоличност, да заплати по сметка на Областна дирекция на МВР – Пловдив сумата от 90, 00 (деветдесет) лева за изготвената в хода на досъдебното производство съдебнобалистична експертиза, и в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 5, 00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок, считано от днес.

 

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1.                          (п)

 

 

 

2.                          (п)