РЕШЕНИЕ

 

69

 

град Първомай, 27.10.2016 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и седми октомври две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

Председател

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря В.Х. и прокурора Валерий Велчев, разгледа докладваното от Председателя АНД № 246 по описа на Съда за 2016 година и

 

 

РЕШИ:

 

Признава обвиняемата Е.Д.Р., родена на *** ***, ЕГН **********, българка, българска гражданка, неомъжена, неосъждана, със средно образование, сервитьор, с адрес:***, за виновна в това, че на 28.09.2016 година в град Първомай, област Пловдив, в маловажен случай, без надлежно разрешително държи високорисково наркотично вещество – суха зелена растителна маса марихуана с общо нето тегло 0,272 грама и съдържание на активен компонент 6,9 тегловни процента тетрахидроканабиол на стойност 1,63 лева - престъпление по чл. 354а, ал. 5 във връзка с ал. 3, т. 1, предложение първо от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК я освобождава от наказателна отговорност, като й налага административно наказание глоба в размер на 1000 (хиляда) лева.

На основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК осъжда обвиняемата Е.Д.Р. да заплати по сметка на Областна дирекция на МВР – Пловдив сумата от 70,00 (седемдесет) лева за химическа експертиза на досъдебното производство.

Да се остави между кориците на делото вещественото доказателство: хартиен плик с опаковки, запечатан с восъчен печат „ОДП Пловдив 317”.

 

Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

 

 

Председател:

(п)

СЗ / ВХ