Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ 280

гр. Първомай, 15.03.2016 г.

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито заседание на петнадесети март две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 71 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано въз основа на Определение от 22.02.2016 г. по гр. дело № 296/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай за разделяне на активно субективно съединени искове с правно основание чл. 87 ал. 3 от ЗЗД, предявени с искова молба, инкорпорирана в отговор вх. № 1020/15.02.2016 г., от Н.Г.В., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, Й.Г.К., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, Г.Б.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Д.Б.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Д.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, срещу Д.Г.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***.

С Разпореждане от 25.02.2016 г., съобщено на ищците чрез процесуалния им представител на 26.02.2016 г., съдът на основание чл. 129 ал. 2 от ГПК е указал на същите необходимостта в двуседмичен срок от получаване на съобщението да отстранят констатираните нередовности на исковата молба.

След като съобрази, че в така предоставения им срок ищците, надлежно уведомени за законоустановените последици при евентуален процесуален пропуск, не са предприели действия по изправяне на недостатъците на исковата молба, съдът намира, че на основание чл. 129 ал. 3 от ГПК следва да постанови връщането й и да прекрати производството.

Мотивиран от горното и на основание чл. 129 ал. 3 от ГПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ВРЪЩА искова молба /инкорпорирана в отговор вх. № 1020/15.02.2016 г./, постъпила от Н.Г.В., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, Й.Г.К., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, Г.Б.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Д.Б.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Д.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, срещу Д.Г.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 71/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

Разпореждането подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на ищците чрез процесуалния им представител.   

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

СМ/ЕЯ