Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

гр. Първомай, 08.03.2016 г.

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на осми март две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело558 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Съдът е сезиран с искова молба вх. № 6611/29.12.2015 г., с която П.Р.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, П.П.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Г.П.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. В.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПазарджик, с посочен адрес на практиката: ***, предявяват срещу С.П.С., с ЕГН: **********, И.Г.С., с ЕГН: **********, П.И.С., с ЕГН: ********** и М.И.С., с ЕГН: ********** - всички с посочен адрес: ***, активно и пасивно субективно съединени искове с правно основание чл. 87 ал. 3 от ЗЗД.

С разпореждане от 04.02.2016 г., съобщено на ищците чрез процесуалния им пълномощник на 15.02.2016 г., съдът е указал на същите необходимостта в двуседмичен срок от получаване на съобщението да представят доказателство за вписване на исковата молба в Служба по вписваниятаПървомай.

Доколкото в предоставения срок ищците, надлежно уведомени, не са изпълнили указанията на съда, исковата молба подлежи на връщане /в този смисъл Тълкувателно решение № 3 от 19.07.2010 г. на ВКС по тълк. д. № 3/2009 г., ОСГК/, а производството по делото следва да се прекрати.  

Мотивиран от горното и на основание чл. 129 ал. 3 във вр. с ал. 2 от ГПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ВРЪЩА искова молба вх.6611/29.12.2015 г., подадена от П.Р.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, П.П.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Г.П.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. В.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПазарджик, с посочен адрес на практиката: ***, срещу: С.П.С., с ЕГН: **********, И.Г.С., с ЕГН: **********, П.И.С., с ЕГН: ********** и М.И.С., с ЕГН: ********** - всички с посочен адрес: ***.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 558/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

 

Разпореждането подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на ищците.   

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:(п)

ЕЯ