О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Първомай, 19.12.2016 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на деветнадесети декември две хиляди и шестнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 445 по описа на съда за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Съдът е първоначално сезиран с искова молба вх. № 6030/15.09.2016 г., с която Е.П.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Д.П.А., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. Пловдив, ул. „Райко Даскалов” № 53, ет. 1, офис 2, предявява срещу Е.М.К., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Стоянка Динкова Караславова-Михайлова, вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. Първомай, обл. Пловдив, ул. „Княз Борис І” № 1, обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 127, ал. 2 от СК.

В срока по чл. 131, ал. 1 от ГПК ответницата чрез пълномощника си адв. Стоянка Динкова Караславова-Михайлова отправя срещу първоначалния ищец насрещни обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 127, ал. 2 и чл. 143, ал. 2 от СК, приети за съвместно разглеждане с Определение от 10.10.2016 г.

С постъпила молба вх. № 8778/19.12.2016 г. страните чрез доверениците си, изрично овластени съгласно чл. 34, ал. 3 от ГПК, заявяват оттегляне на взаимните си искови претенции поради извънсъдебно разрешаване на спора и пледират за прекратяване на производството.

След като съобрази така обективираната от страните воля за оттегляне на предявените първоначални и насрещни искове, съдът намира, че в съответствие с приложимия в гражданското съдопроизводство принцип на диспозитивното начало делото подлежи на прекратяване.

            Водим от горното и на основание чл. 232 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 445/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ДА СЕ ИЗПРАТИ на страните препис от настоящото определение.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд –  Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.  

                                                                          

                                                                       

   РАЙОНЕН СЪДИЯ: