О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Първомай, 07.09.2016 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на седми септември две хиляди и шестнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 403 по описа на съда за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производството е образувано по молба вх. № 5576/22.08.2016 г., с която С.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. Първомай, обл. Пловдив, ул. „Княз Борис І” № 1-юг, пледира да й бъде издадена заповед за защита срещу съпруга й Д.Д.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***.

Съдът е сезиран с молба вх. № 5815/02.09.2016 г., с която молителката оттегля искането си за защита и моли за прекратяване на делото, насрочено с Определение № 211/22.08.2016 г. за разглеждане в открито съдебно заседание.

С оглед така обективираната от защитеното лице воля, която в съответствие с приложимия в настоящия процес принцип на диспозитивното начало съдът следва да съобрази, производството подлежи на прекратяване, а издадената по същото заповед за незабавна защита – на обезсилване. Произнасянето в горния смисъл, от своя страна, обуславя предпоставките на чл. 253 от ГПК за отмяна на определението за насрочване на открито съдебно заседание. 

На основание чл. 11, ал. 3 от ЗЗДН в тежест на молителя следва да се възложи плащането на дължимата се в полза на бюджета на съдебната власт държавна такса за разглеждане на молбата в размер на 25, 00 лева.  

Мотивиран от горното и на основание чл. 253 и чл. 232 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТМЕНЯ Определение № 211/22.08.2016 г. в частта досежно насрочване на делото за разглеждане в открито съдебно заседание.

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 403/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ОБЕЗСИЛВА Заповед за незабавна защита № 22/22.08.2016 г., издадена по гражданско дело № 403/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ОСЪЖДА С.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. Първомай, обл. Пловдив, ул. „Княз Борис І” № 1-юг, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева – държавна такса за разглеждане на молбата за защита. 

Препис от определението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните, а след влизането му в сила – и на РУ на МВР – Първомай.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.  

                                                                             

                                                                                     

РАЙОНЕН СЪДИЯ: