П Р О Т О К О Л № 194

гр. Първомай, 02.08.2016 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на втори август две хиляди и шестнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. д. № 237 по описа за 2016 г., докладвано от Председателя.

 

След изпълнение на процедурата по чл. 142, ал. 1 от ГПК и на именно повикване в 10:00 часа:

Ø ищецът В.А.И., действащ лично като непълнолетен и със съгласието на своята майка Г.В.Н., редовно и своевременно призован, се явява лично и с адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с пълномощно, приложено по делото;

Ø  ответникът А.А.И., редовно и своевременно призован, се явява лично и с адв. Г. П. П., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с пълномощно, представено в настоящото съдебно заседание;

Ø Дирекция „Социално подпомагане” - Първомай, редовно призована, не изпраща представител.

 

В залата се явява Д.К. Д. – социален работник в Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” – Първомай, излъчена да присъства при изслушване на ненавършилото пълнолетие лице.

 

Съдът предостави на страните възможност да изложат становище по хода на делото.

 

Адвокат С.С.: Да се даде ход на делото. Получих препис от Разпореждане на съда по чл. 312 от ГПК от 12.07.2016 г.

Адвокат Г.П.: Моля да се даде ход на делото. Доверителят ми е получил препис от Разпореждане на съда по чл. 312 от ГПК от 12.07.2016 г.

 

Съдът счита, че отсъстват процесуални пречки за даване ход на делото в настоящото съдебно заседание, с оглед на което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

На основание чл. 315 ал. 1 във вр. С чл. 145 ал. 3 ГПК съдът прикани страните към доброволно уреждане на спора извънсъдебно или чрез сключване на съдебна спогодба.

 

Адвокат С.С.: Госпожо съдия, страните по настоящото производство постигнахме съгласие за сключване на спогодба в следния смисъл: ответникът А.А.И. се задължава да заплаща на непълнолетното си дете В.А.И., действащ лично и със съгласието на своята майка Г.В.Н., месечна издръжка в размер на 120, 00 лева, считано от предявяване на исковата молба – 03.06.2016 г., до настъпване на причина, обуславяща нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка просрочена месечна вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението.

Ищец В.И.: Съгласен съм с така постигнатата спогодба.

Ответник А.И.: Съгласен съм с постигнатата спогодба.

Адвокат Г.П.: Съгласен съм със спогодбата.

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

 

За ищеца В.А.И.:

(п)

 

(Адв. С.С.)

 

 

Ответник А.А.И.:

(п)

 

(А.А.И.)

 

 

Районен съдия:

(п)

 

Съдът, след като съобрази, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и на добрите нрави, намира, че на основание чл. 234 ал. 1 от ГПК същата следва да бъде одобрена, а производството по делото - прекратено.

По изложените съображения и на основание чл. 234 ал. 1 от ГПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между страните, както следва:

А.А.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Г.П.П., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на непълнолетното си дете В.А.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, действащ лично и със съгласието на своята майка Г.В.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, месечна издръжка в размер на 120, 00 лева, считано от предявяване на исковата молба – 03.06.2016 г., до настъпване на причина, обуславяща нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка просрочена месечна вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението.

ОСЪЖДА А.А.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Г.П.П., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 36, 00 лева - държавна такса за присъдената издръжка.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 237/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай.

Определението, в частта досежно прекратяване на производството и разноските, подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Окръжен съд - Пловдив, а в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Заседанието се закри в 10:26 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател: (п)

      Секретар: (п)

СМ/ПМ