П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 04.05.2016 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на четвърти май две хиляди и шестнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

сложи за разглеждане гр. дело № 89 по описа за 2016 г., докладвано от Председателя.

 

………………………………………………………………………………..

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 89/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай в частта, по отношение на която е заявен отказ от иска.

ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между страните, както следва:

1. Н.Б.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на непълнолетното си дете З.Т.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, действаща лично като непълнолетна и със съгласието на своя баща Т.Г.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, месечна издръжка в размер на 150, 00 лева, считано от предявяване на исковата молба – 08.03.2016 г., до настъпване на законна причина за изменението или прекратяването й, ведно със законната лихва за всяка една просрочена месечна вноска, считано от падежа до пълното й изплащане;

2. Н.Б.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплати на непълнолетното си дете З.Т.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, действаща лично като непълнолетна и със съгласието на своя баща Т.Г.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, месечна издръжка в общ размер на 960, 00 лева за десетте месеца, предхождащи датата на предявяване на исковата молба – 08.03.2016 г., ведно със законната лихва за всяка една просрочена месечна вноска, считано от падежа до пълното й изплащане;

3. Разноските по делото остават в тежест на страните така, както са направени.

ОСЪЖДА Н.Б.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд - Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 55, 20 лева - държавна такса за присъдената издръжка.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 89/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай в непрекратената му част.

Определението, в частта досежно прекратяване на производството и разноските, подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Окръжен съд - Пловдив, а в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

Заседанието се закри в 10:42 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател: (п)

 

      Секретар: (п)

СМ/ПМ