О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Първомай, 28.03.2016 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и осми март две хиляди и шестнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 10 по описа на съда за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано въз основа на определение от 14.12.2015 г. по гр. дело № 186/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай за разделяне на обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 86 ал. 1 от ЗЗД, предявени с «допълнение към искова молба» вх. № 4679/23.09.2015 г. от „ВСЕСТРАННА КООПЕРАЦИЯ СЪГЛАСИЕ – ПЪРВОМАЙ”, с ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: ****, представлявана от председателя К. Х. М., срещу ЕТ „КАСЕВ – Г.М.”, с ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: ***, представлявано от управителя Г.Д.М..

С определение от 29.01.2016 г. е постановено спиране на производството на основание чл. 229 ал. 1 т. 4 от ГПК до окончателното приключване на гр. дело № 186/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай. Доколкото на настоящия съдебен състав е служебно известно, че посоченото преюдициално производство е финализирано със съдебна спогодба, одобрена с влязло в сила протоколно определение от 09.03.2016 г., съдът счита, че така констатираната пречка за хода на текущия процес понастоящем е отпаднала и същият подлежи на възобновяване.

Отделно от горното по делото е постъпила молба вх. № 1914/28.03.2016 г., с която ищецът „ВСЕСТРАННА КООПЕРАЦИЯ СЪГЛАСИЕ – ПЪРВОМАЙ”, с ЕИК: *** обективира воля за отказ от така предявените обективно кумулативно съединени искове.

След положителна преценка за допустимостта и редовността на така предприетото от ищеца процесуално действие по разпореждане с предмета на спора съдът намира, че са налице предпоставки за прекратяване на настоящото производство.

Мотивиран от горното и на основание чл. 230 ал. 1 и чл. 233 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ВЪЗОБНОВЯВА и ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 10/2016 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.  

                                                                             

                                                                        

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

СМ/ЕЯ