О П Р Е Д Е Л Е Н И Е № 17

 

гр. Първомай, 03.02.2016 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на трети февруари две хиляди и шестнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 293 по описа на съда за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по искова молба вх. № 4136/25.08.2015 г., с която Д.И.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. А.Г.Ч., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Стара Загора, с посочен адрес на практиката: ***, предявява срещу Д.В.Ж., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Т.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, иск с правно основание чл. 34 ал. 1 от ЗС.

Съдът е сезиран с молба вх. № 657/02.02.2015 г., с която ищецът и ответниците обективират воля за прекратяване на делбеното производство с доводи за постигнато извънсъдебно разрешение на спора.

След положителна преценка за допустимостта и редовността на така предприетото от страните процесуално действие, което с оглед спецификата на спорното материално право следва да се квалифицира като оттегляне на иска за делба, съдът намира, че настоящото производство подлежи на прекратяване.

На основание т. 9 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, в тежест на страните следва да се възложи плащането на държавна такса за прекратяване на делото не по спогодба в размер на 25, 00 лева.  

Мотивиран от горното и на основание чл. 232 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 293/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ОСЪЖДА Д.И.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. А.Г.Ч., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Стара Загора, с посочен адрес на практиката: ***, Д.В.Ж., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Т.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплатят в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 лева – държавна такса за прекратяване на производството. 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.  

                                                                             

                                                                        

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ