Р Е Ш Е Н И Е 

  158

гр. Първомай, 28.12.2016 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на седми декември две хиляди и шестнадесета година, с:

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 528 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от Семейния кодекс (СК).

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между И.И.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Д.Г.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия - Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „***” № 1, сключен на *** г. в с. Г., общ. П., обл. П., с Акт за граждански брак № *** г., съставен в Кметство – с. Г., общ. П., обл. П., поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.И.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Д.Г.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия - Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „***” № 1, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§  родителските права по отглеждането и възпитанието на ненавършилото пълнолетие дете на страните – М.И.Н., с ЕГН: **********, се предоставят на бащата И.И.Н., с ЕГН: **********;

§  местоживеенето на детето М. И.Н., с ЕГН: **********, ще бъде на адреса на бащата И.И.Н., с ЕГН: **********,***;

§  майката Д.Г.Н., с ЕГН: **********, ще осъществява лични контакти с детето М.И.Н., с ЕГН: **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 08:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, с преспиване при майката;

§  майката Д.Г.Н., с ЕГН: **********, се задължава да заплаща на детето М.И.Н., с ЕГН: **********, ежемесечна издръжка в размер на 105, 00 лева до навършване на неговото пълнолетие или настъпване на друга причина за изменението или прекратяването й;

§  семейното жилище, находящо се в с. Г., обл. П., ул. „***” № 39, се предоставя за ползване на съпруга И.И.Н., с ЕГН: **********;

§  съпругата Д.Г.Н., с ЕГН: **********, ще носи брачното си фамилно име – „Н.”;

§  страните нямат претенции помежду си за издръжка по чл. 145 от СК;

§  с настоящото споразумение страните уреждат всички свои лични отношения, възникнали по време на брака им.

ОСЪЖДА И.И.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия - Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. ***” № 1, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 леваокончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Д.Г.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия - Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „***” № 1, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 95, 60 леваокончателна държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката на детето М.И.Н..

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

 

 

СМ / НК