Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

 106

гр. Първомай, 26.08.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на трети август две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                                                    

            Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 320 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Раздел ІІ от Глава втора от ЗЗДН.

Съдът е сезиран с молба с правно основание чл. 8 т. 1 от ЗЗДН.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Водим от горното и на основание чл. 15 ал. 1 от ЗЗДН, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ДА СЕ ИЗДАДЕ на защитеното лице Д.Д.Т., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Адвокатска колегия - София, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „***” № 1в, ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА, с която:

Ø ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ Т.В.Т., с ЕГН: **********, и М. Ш. Б., с ЕГН: ********** – и двамата с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Николай Шанков Бонев, вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „П.” № 41, да се въздържат от извършване на домашно насилие спрямо защитеното лице;

Ø ДА СЕ ОТСТРАНЯТ Т.В.Т., с ЕГН: **********, и М. Ш. Б., с ЕГН: ********** – и двамата с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Николай Шанков Бонев, вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „П.” № 41, от съвместно обитаваното със защитеното лице жилище, находящо се в с. Г., общ. П., обл. П., ул. „***” № 19, за срок от дванадесет месеца, считано от датата на издаване на заповедта за защита, и

Ø ДА СЕ ЗАБРАНИ на Т.В.Т., с ЕГН: **********, и М. Ш. Б., с ЕГН: ********** – и двамата с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Николай Шанков Бонев, вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П. ул. „П.” № 41, да приближават защитеното лице и неговото жилище, находящо се в с. Г., общ. П., обл. П., ул. „***” № 19, на разстояние, по-малко от тридесет метра, за срок от дванадесет месеца, считано от датата на издаване на заповедта за защита.

В заповедта за защита ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ предупреждение за последиците от неизпълнението й съгласно чл. 21, ал. 3 от ЗЗДН.

НАЛАГА на:

Ø Т.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Николай Шанков Бонев, вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „П.” № 41, глоба в размер на 200, 00 лева, платима в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай; 

Ø М. Ш. Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Николай Шанков Бонев, вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „П” № 41, глоба в размер на 250, 00 лева, платима в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай. 

ОСЪЖДА Т.В.Т., с ЕГН: **********, и М. Ш. Б., с ЕГН: ********** – и двамата с посочен адрес: ***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. Николай Шанков Бонев, вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. П., обл. П., ул. „П.” № 41, да заплатят в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 лева – дължима държавна такса за разглеждане на молбата.

Преписи от настоящото решение и от заповедта за защита ДА СЕ ВРЪЧАТ на страните и ДА СЕ ИЗПРАТЯТ на Районно управление на МВР - Първомай за сведение. 

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на страните, като обжалването не спира изпълнението на заповедта.

                                                            

 

    РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

СМ / НК