Р Е Ш Е Н И Е 

145

гр. Първомай, 09.12.2016 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на шестнадесети ноември две хиляди и шестнадесета година, в състав с

 

                                                                                                           Председател: София Монева

 

Секретар: Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 241 по описа на съда за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и шеста от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

............................................................................................................................................................................

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между В.Т.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и Д.А.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, сключен на *** г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, с Акт за сключен граждански брак № *** г., съставен в Община – Първомай, обл. Пловдив, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата В.Т.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да носи брачното си фамилно име – „С.”.

ОСЪЖДА В.Т.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за разглеждане на брачния иск.

ОСЪЖДА Д.А.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за разглеждане на брачния иск.

Препис от настоящото решение ДА СЕ ВРЪЧИ на страните.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

                                                            

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ЕД