Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

80

гр. Първомай, 01.07.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Първомай, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и девети юни две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

                                                                                                           Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 232 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от ГПК.

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от СК във вр. с чл. 330 от ГПК.

....................................................................................................................................

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между А.Д.Д., с ЕГН: ********** и И.А.Д., с ЕГН: ********** – и двамата с посочен постоянен адрес:****, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.К.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сключен на *** г. в гр. Пловдив с Акт за сключен граждански брак № ***/*** г., съставен в Община – Пловдив, Район „Централен”, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.Д.Д., с ЕГН: ********** и И.А.Д., с ЕГН: ********** – и двамата с посочен постоянен адрес:****, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.К.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§     съпрузите не си дължат издръжка;

§     съпругът И.А.Д., с ЕГН: ********** ще продължи да носи брачното си фамилно име - „Д.”;

§     семейното жилище, находящо се в ***, ще се ползва от съпругата А.Д.Д., с ЕГН: **********;

§     страните нямат придобити по време на брака недвижими имоти, имащи статут на съпружеска имуществена общност;

§     по време на брака страните са придобивали лични вещи и такива, свързани с професионалното им занимание, които са индивидуална собственост на всеки от тях, и към момента на фактическата си раздяла, т. е. завеждането на делото, са си ги разделели доброволно и нямат претенции един към друг по отношение на тях.

ОСЪЖДА А.Д.Д., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.К.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 лева - окончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА И.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.К.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 лева – окончателна държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:(п)

 

 

СМ / ЕЯ