Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

№ 89

гр. Първомай, 15.07.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и втори юни две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при секретаря П.М.,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 191 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от ГПК.

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от СК във вр. с чл. 330 от ГПК.

…………………………………………………………………….

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Г.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – София, с посочен адрес на практиката: ***, и П.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, сключен на 28.09.2004 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив с Акт за граждански брак № 69/28.09.2004 г., съставен в Община - Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Г.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – София, с посочен адрес на практиката: ***, и П.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§ Родителските права по отношение на ненавършилото пълнолетие дете на страните - М.Г. П., с ЕГН: **********, ще се упражняват от майката П.Й.П., с ЕГН: **********, като детето ще живее на адреса й, който към настоящия момент е: ***;

§ Бащата Г.Й.П., с ЕГН: **********, ще има право да вижда детето М.Г. П., с ЕГН: **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца и да го взима при себе си с преспиване от 09:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, както и до един месец през лятото, който да не съвпада с редовния годишен отпуск на майката;

§ Бащата Г.Й.П., с ЕГН: **********, се задължава да заплаща на детето М.Г. П., с ЕГН: **********, чрез неговата майка и законен представител - П.Й.П., с ЕГН: **********, издръжка в размер на 105, 00 лева месечно, считано от деня на сключване на настоящото споразумение до настъпване на обстоятелства, обосноваващи промяна; 

§ Семейното жилище, находящо се в с. ***, ще се ползва от съпругата П.Й.П., с ЕГН: **********;

§ Страните декларират, че нямат общо имущество и парични влогове, набрани със съвместен принос, нямат непогасени дългове, за които да носят солидарна отговорност като съпрузи, и няма да поделят имущество;

§ Съпрузите няма да си дължат издръжка един на друг;

§ Съпругата П.Й.П., с ЕГН: **********, ще възстанови предбрачното си фамилно име – „Й.”;

§ Разноските във връзка с развода се поемат от двамата съпрузи по равно.

ОСЪЖДА П.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 57, 80 лева – окончателна държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката.

ОСЪЖДА Г.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Х.С.В., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – София, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 57, 80 лева - окончателна държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                      

       РАЙОНЕН СЪДИЯ:    (п)

СМ/ПМ