Р Е Ш Е Н И Е 

  113

гр. Първомай, 28.09.2016 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на седми септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 150 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от ГПК.

Предявени са обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 150 от СК.

……………………………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, който Н.П.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, е осъдена да заплаща на своите ненавършили пълнолетие деца И.К.И., с ЕГН: **********, и М.К.И., с ЕГН: ********** - и двамата с посочен постоянен адрес:***, първият действащ лично като непълнолетен и със съгласието на своя баща К.И.И., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, а вторият чрез последния в качеството на негов баща и законен представител - и двамата процесуално представлявани по пълномощие от адв. М.И.З., вписан в регистъра на Адвокатска колегияСтара Загора, с посочен адрес на практиката: ***, с Решение № 102/16.09.2013 г. по гр. дело № *** г. по описа на Районен съд – Първомай, като го УВЕЛИЧАВА от 130, 00 лева на 150, 00 лева – за детето И.К.И., с ЕГН: **********, и от 100, 00 лева на 120, 00 лева – за детето М.К.И., с ЕГН: **********, и ОСЪЖДА Н.П.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да им заплаща увеличения размер на издръжката, считано от датата на подаване на исковата молба - 11.04.2016 г., до настъпване на обстоятелства, водещи до нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, както и да им заплати сумата от 279, 00 лева - съдебно-деловодни разноски за квалифицирана процесуална защита съразмерно с уважената част от исковете, които за разликата над уважения до пълния им предявен размер ОТХВЪРЛЯ.

ОСЪЖДА И.К.И., с ЕГН: **********, и М.К.И., с ЕГН: ********** - и двамата с посочен постоянен адрес:***, първият действащ лично като непълнолетен и със съгласието на своя баща К.И.И., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, а вторият - чрез последния в качеството на негов баща и законен представител - и двамата процесуално представлявани по пълномощие от адв. М.И.З., вписан в регистъра на Адвокатска колегияСтара Загора, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати на Н.П.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сумата от 10, 50 лева – съдебно-деловодни разноски за квалифицирана процесуална защита съразмерно с отхвърлената част от исковете.

ОСЪЖДА Н.П.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 28, 80 лева – държавна такса за съдебно разглеждане на предявените искове съразмерно с уважената им част.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните чрез процесуалните им представители.

            В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд - Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните, а в останалата си част подлежи на обжалване пред Окръжен съдПловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ