Р Е Ш Е Н И Е 

  123

гр. Първомай, 07.11.2016 г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на втори ноември две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 119 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

……………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, който А.А.А., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана от назначения й особен представител адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, е осъдена с Решение № 67/12.07.2012 г. по гр. дело № 390/2011 г. по описа на Районен съд – Първомай да заплаща на дъщеря си К. А.А., с ЕГН: **********, действаща като малолетна чрез своя баща и законен представител А.Б.А., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Ж.Р.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, като го УВЕЛИЧАВА от 80, 00 лева на 150, 00 лева, и ОСЪЖДА А.А.А., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана от назначения й особен представител адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да й заплаща увеличения размер на издръжката, считано от датата на предявяване на иска – 28.03.2016 г., до настъпване на основания за нейното изменение или прекратяване, както и да й заплати сумата от 200, 00 лева - съдебно-деловодни разноски за квалифицирана процесуална защита от един адвокат.

ОСЪЖДА А.А.А., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана от назначения й особен представител адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 100, 80 лева – държавна такса за разглеждане на уважения иск.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението досежно присъдената издръжка.

Препис от решението ДА СЕ ВРЪЧИ на страните чрез процесуалните им представители.

Решението, в частта, с която е допуснато предварително изпълнение, има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд - Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните, а в останалата си част подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 16.11.2016 г.

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ