Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

 54

гр. Първомай, 09.05.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на шести април две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                      Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 88 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от ГПК.

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от СК във вр. с чл. 330 от ГПК.

…………………………………………………………………………………………………………..

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между В.Р.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и Б.Б.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и с посочен настоящ адрес:***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Я.Я., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сключен на 14.03.2002 г. в гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна с Акт за граждански брак № 3/14.03.2002 г., съставен в Община - Девня, обл. Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между В.Р.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и Б.Б.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и с посочен настоящ адрес:***, процесуално представлявани по пълномощие от адв. С.Я.Я., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§      съпругата В.Р.С., с ЕГН: ********** ще носи предбрачното си фамилно име„В.”;

§      страните няма да си дължат издръжка един на друг, тъй като и двамата са работоспособни;

§      семейното жилище е ползвано под наем;

§      по време на брака страните не са придобивали недвижими имоти и движими вещи на значителна стойност в режим на съпружеска имуществена общност;

§      страните са поделили предварително движимите вещи на незначителна стойност и за обикновена употреба;

§      страните нямат общи влогове;

§      страните ще понесат разноските по настоящото производство така, както са ги направили.  

ОСЪЖДА В.Р.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.Я.Я., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 лева - окончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Б.Б.С., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и с посочен настоящ адрес:***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Я.Я., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 лева – окончателна държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ