Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

47

гр. Първомай, 20.04.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на шести април две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                                                    

             Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 2 по описа за 2016 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от ГПК.

Предявени са обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл. 143 ал. 2 и чл. 149 от СК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ОСЪЖДА Г.А.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплаща на ненавършилия пълнолетие свой син А. Г. Й., с ЕГН: ********** чрез неговата майка и законен представител В.П.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, месечна издръжка в размер на 130, 00 лева, платима до 15-то число на месеца, за който се отнася, считано от 23.10.2015 г /датата на завеждане на исковата молба/ до настъпване на законно основание за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за забава, като за разликата над уважения до пълния предявен размер от 150, 00 лева ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен.

ОСЪЖДА Г.А.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати на ненавършилия пълнолетие свой син А. Г. Й., с ЕГН: ********** чрез неговата майка и законен представител В.П.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, месечна издръжка в размер на 100, 00 лева за периода от 23.10.2014 г. до 23.10.2015 г.

ОСЪЖДА Г.А.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 235, 20 лева – държавна такса за съдебно разглеждане на предявените искове съразмерно с уважената им част.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението досежно присъдената издръжка.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд - Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

В останалата си част решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 20.04.2016 г.

 

        РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

 

СМ / НК