Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

38

гр. Първомай, 04.04.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на втори март две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                                                    

               Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 526 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от ГПК.

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от СК.

……………………………………………………….

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между З.Й.Ч., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и И.Ч., с ЛНЧ: ********** – гражданин на Р.Т., роден на *** г., притежаващ паспорт № ***, с посочен постоянен адрес:***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.Х.С., вписана в регистъра на Адвокатска колегия - Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сключен на 06.11.2013 г. в ***, за който е съставен Акт за граждански брак № 0003/10.02.2014 г. на Община – Кричим, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между З.Й.Ч., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и И.Ч., с ЛНЧ: ********** – гражданин на Р.Т., роден на *** г., притежаващ паспорт № ***, с посочен постоянен адрес:***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.Х.С., вписана в регистъра на Адвокатска колегия - Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§  страните не си дължат издръжка един на друг;

§  съпругата З.Й.Ч., с ЕГН: ********** ще носи предбрачното си фамилно име„С.”;

§  семейното жилище, което е собственост на съпругата З.Й.Ч., с ЕГН: **********, остава за нейно ползване;

§  страните нямат придобити с общи средства влогове;

§  по време на брака страните нямат придобити недвижими имоти и моторни превозни средства в режим на съпружеска имуществена общност;

§  придобитите по време на брака движими вещи, съществуващи към момента, са лични такива /индивидуална собственост/ и са във владение на всяка една от страните при раздялата, а останалите са отчуждени към момента на фактическата раздяла. Страните запазват статуквото, съществуващо към момента на изготвянето на настоящото споразумение;

§  ако някой от съпрузите е сключил какъвто и да е облигационен договор, то изпълнението на този договор се поема от същия съпруг. Това се отнася и при подписан запис на заповед и каквото и да е друго менителнично задължение с дата, предхождаща прекратяването на брака;

§  разноските по делото се поемат от страните така, както са ги направили.

ОСЪЖДА З.Й.Ч., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съдПървомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 лева - окончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА И.Ч., с ЛНЧ: ********** – гражданин на Р.Т., роден на *** г., притежаващ паспорт № ***, с посочен постоянен адрес:***, процесуално представляван по пълномощие от адв. М.Х.С., вписана в регистъра на Адвокатска колегия - Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 лева – окончателна държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

/ПМ