Р Е Ш Е Н И Е

№ 36

гр.Първомай, 24.03.2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и четвърти февруари две хиляди и шестнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 494 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. чл. 318 – 329 от ГПК.

Предявен е брачен иск с правно основание чл. 49 ал. 1 от СК, обективно кумулативно съединен с небрачна претенция с правно основание чл. 53 от СК.

………………………………………………………………

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Р.Г.Г., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес:***, и настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и Г.А.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, сключен на 02.03.1978 г. в с. Огняново, общ. Пазарджик, обл. Пазарджик с Акт за сключен граждански брак № 0001/02.03.1978 г., съставен в Кметство – с. Огняново, общ. Пазарджик, обл. Пазарджик, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно име на съпругата Р.Г.Г., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес:***, и настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: *** – „К.”.

ОСЪЖДА Р.Г.Г., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес:***, и настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото.

ОСЪЖДА Г.А.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

/ПМ