Р Е Ш Е Н И Е

№ 35

гр.Първомай, 24.03.2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и четвърти февруари две хиляди и шестнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 459 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. чл. 318 – 329 от ГПК.

………………………………………………….

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между В.Р.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и П.М.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, сключен на 10.04.2001 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив с Акт за сключен граждански брак № 0015/10.04.2001 г., съставен в Община – Първомай, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпрузите да носят предбрачните си фамилни имена.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на непълнолетното дете Н.В.Т., с ЕГН: ********** на неговия баща В.Р.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на непълнолетното дете Н.В.Т., с ЕГН: ********** при неговите баба и дядо по бащина линия – Л. Г. Т., с ЕГН: ********** и Р.К. Т., с ЕГН: **********, в жилището им, находящо се в гр. ***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между майката П.М.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и непълнолетното й дете Н.В.Т., с ЕГН: **********, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, и петнадесет дни през лятната ваканция на детето, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА В.Р.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото за развод.

ОСЪЖДА П.М.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото за развод.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

                                                            

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

/ПМ