Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

30

гр. Първомай, 23.03.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на девети март две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                                                    

            Председател: София Монева

 

при секретаря П.М.,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 431 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от ГПК.

………………………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, който А.П.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, е осъден да заплаща на своя ненавършил пълнолетие син Н. А.А., с ЕГН: ********** по силата на Решение № 7/11.02.2009 г. по гр. дело № 276/2008 г. по описа на Районен съд – Първомай, І състав, като го увеличава от 50, 00 лева на 150, 00 лева, и ОСЪЖДА А.П.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, представляван от назначения му особен представител адв. Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплаща на ненавършилия пълнолетие свой син Н. А.А., с ЕГН: **********, чрез неговата майка и законен представител Р.В.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, месечна издръжка в размер на 150, 00 лева, считано от 30.10.2015 г. /датата на подаване на исковата молба/, до настъпване на законна причина за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска до пълното й изплащане, като за разликата над уважения до пълния предявен размер от 200, 00 лева ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен.

ОСЪЖДА А.П.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, представляван от назначения му особен представител адв. Е.А.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 369, 00 лева – държавна такса за съдебно разглеждане на предявения иск и разноски за изплатено адвокатско възнаграждение на назначен особен представител съразмерно с уважената част от иска.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението досежно присъдената издръжка.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд - Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

В останалата си част решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 23.03.2016 г.

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

/ПМ