Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

 3

гр. Първомай, 25.01.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и трети декември две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                    

            Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 376 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Д.Р.Д., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес:***, и настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.А., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и И.Д.Д., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. А.В.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сключен на 30.10.2005 г. в с. Тополово, общ. Асеновград, обл. Пловдив с Акт за сключен граждански брак № 0005/30.10.2005 г., съставен в Кметство – с. Тополово, общ. Асеновград, обл. Пловдив, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Д.Р.Д., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес:***, и настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.А., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и И.Д.Д., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. А.В.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

1.      Съпрузите не си дължат издръжка един на друг;

2.      Съпругата Д.Р.Д., с ЕГН: ********** възстановява предбрачното си фамилно име Д.” и ще продължи да се именува Д.Р. Д.;

3.      Упражняването на родителските права по отношение на малолетните деца П.И. Д., с ЕГН: ********** и Д.И. Д., с ЕГН: ********** се предоставя на майката Д.Р.Д., с ЕГН: **********,***, ще бъде местоживеенето на децата;

4.      Бащата И.Д.Д., с ЕГН: ********** ще заплаща на всяко от малолетните си деца П.И. Д., с ЕГН: ********** и Д.И. Д., с ЕГН: ********** чрез тяхната майка Д.Р.Д., с ЕГН: ********** месечна издръжка в размер на 105 (сто и пет) лева ежемесечно от 01-во до 15-то число на месеца, за който се отнася издръжката, считано от влизане в сила на съдебното решение за прекратяване на брака до настъпване на законни обстоятелства за изменение или прекратяване на горното задължение, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното плащане. Заплащането на издръжката ще се осъществява по банкова сметка *** Д.Р.Д. с IBAN ***, BIC: *** „Банка ДСК” ЕАД;

5.      Бащата И.Д.Д., с ЕГН: ********** ще има следният режим на лични отношения с малолетните си деца П.И. Д., с ЕГН: ********** и Д.И. Д., с ЕГН: **********:

§  През първата година от влизане в сила на настоящото споразумение:

Бащата да вижда децата си всяка трета седмица от месеца: в събота от 10:00 часа до 18:00 часа и в неделя от 10:00 часа до 18:00 часа, без преспиване и в присъствието на майката Д.Р.Д., с ЕГН: **********. При осъществяването на този режим на лични отношения за първа седмица от месеца ще се счита тази седмица, през която всички дни от седмицата носят дати от съответния месец.

§  След изтичане на първата година от влизане в сила на настоящото споразумение до началото на третата година:

Бащата да вижда децата си всяка първа и трета седмица от месеца от 10:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, с преспиване. При осъществяването на този режим на лични отношения за първа седмица от месеца ще се счита тази седмица, през която всички дни от седмицата носят дати от съответния месец.

Месец август от съответната година, както следва: от 10:00 часа на дата 1-ви август до 10:00 часа на дата 31-ви август.

За осъществяване на личните контакти бащата следва да взема децата от настоящия им адрес: *** и съответно да ги връща в този дом.

§  От началото на третата година от влизане в сила на настоящото споразумение до началото на четвъртата година:

Бащата да вижда децата си всяка първа и трета седмица от месеца от 10:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, с преспиване. При осъществяването на този режим на лични отношения за първа седмица от месеца ще се счита тази седмица, през която всички дни от седмицата носят дати от съответния месец.

Месец август от съответната година, както следва: от 10:00 часа на дата 1-ви август до 10:00 часа на дата 31-ви август.

Коледните и Новогодишните празници - през нечетните години, както следва: от 10:00 часа на 24-ти декември до 10:00 часа на 26-ти декември и от 10:00 часа на 30-ти декември до 10:00 часа на трети януари.

През Великденските празници - през четните години, както следва: от 10:00 часа на първия ден от Великденските празници до 18:00 часа на последния ден от Великден.

За всички останали инцидентни ваканции, неработни или празнични дни - по допълнително споразумение между майката Д.Р.Д., с ЕГН: ********** и бащата И.Д.Д., с ЕГН: **********.

За осъществяване на личните контакти бащата следва да взема децата от настоящия им адрес: *** и съответно да ги връща в този дом.

6. Ползването на семейното жилище, находящо се в ***, се предоставя на съпругата Д.Р.Д., с ЕГН: **********;

            7. Страните заявяват, че са поделили извънсъдебно придобитите по време на брака останали движими вещи;

8. Страните заявяват, че нямат общи влогове, ценности, фирми на ЕТ и други движими вещи, както и недвижими имоти;

            9. Всяка от страните поема своите съдебни и деловодни разноски по делото;

            10. С настоящото споразумение страните уреждат напълно и окончателно отношенията помежду си, произтичащи от прекратяването на брака им.

ОСЪЖДА И.Д.Д., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. А.В.П., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 171, 20 лева - окончателна държавна такса за допускане на развода и за постигнатото споразумение за издръжката.

ОСЪЖДА Д.Р.Д., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес:***, и настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.А., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 20, 00 лева – окончателна държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: п

ПМ