Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

 37

гр. Първомай, 04.04.2016 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на втори март две хиляди и шестнадесета година в състав:

                                                                                    

                Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 307 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от ГПК.

Съдът е първоначално сезиран с брачен иск, правно квалифициран по чл. 49 ал. 1 от СК, като на основание чл. 321 ал. 5 от ГПК във вр. с чл. 49 ал. 4 от СК производството е преобразувано и се развива по реда на чл. 330 от ГПК.

………………………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между А.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и П.П.П., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и посочен настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.И.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, сключен на 31.05.2003 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив с Акт за сключен граждански брак № 21/31.05.2003 г., съставен в Община - Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и П.П.П., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: *** и посочен настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.И.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§ упражняването на родителските права по отношение на ненавършилите пълнолетие деца на страните Й.А.П., с ЕГН: ********** и М.А. П., с ЕГН: **********, се предоставя на майката П.П.П., с ЕГН: **********, при която в жилището й на адрес ***, се определя и местоживеенето на децата;

§ бащата А.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, ще осъществява лични отношения със своите ненавършили пълнолетие деца Й.А.П., с ЕГН: ********** и М.А. П., с ЕГН: **********, при следния режим: всяка събота и неделя през седмица, във времето от 10:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя /с преспиване/, считано от седмицата, следваща тази на влизане в сила на решението за прекратяване на брака, както и за 15 дни през време на лятната ваканция на децата, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на майката и планираното й време за почивка;

§ бащата А.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, се задължава да заплаща на всяко от ненавършилите пълнолетие свои деца Й.А.П., с ЕГН: ********** и М.А. П., с ЕГН: **********, месечна издръжка в размер на 150, 00 /сто и петдесет/ лева, считано от 01.09.2015 г.;

§ семейното жилище, находящо се в ***, се предоставя за ползване на съпруга А.Й.П., с ЕГН: **********;

§ съпругата П.П.П., с ЕГН: ********** запазва брачното си фамилно име „П.”;

§ страните не си дължат взаимно издръжка по СК;

§ страните заявяват, че с настоящото споразумение са уредили напълно и окончателно всички отношения, свързани с прекратяване на брака си, и нямат и няма да имат за в бъдеще взаимни претенции един към друг по този повод.

ОСЪЖДА А.Й.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.З.И., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 лева - окончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА П.П.П., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: *** и посочен настоящ адрес:***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.И.К., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 20, 00 лева – окончателна държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                      

        РАЙОНЕН СЪДИЯ:   (п)

/ПМ