Р Е Ш Е Н И Е

№ 34

гр.Първомай, 24.03.2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и четвърти февруари две хиляди и шестнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 238 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. чл. 318 – 329 от ГПК.

Предявен е брачен иск с правно основание чл. 49 ал. 1 от СК.

…………………………………………………………………….

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между М.А.Г., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, и А.Т.Г., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и с посочен настоящ адрес:***, сключен на 21.07.2006 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив с Акт за сключен граждански брак № 0043/21.07.2006 г., съставен в Община – Първомай, като дълбоко и непоправимо разстроен.

ПОСТАНОВЯВА съпругата М.А.Г., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да запази брачното си фамилно име – „Г.”.

ОСЪЖДА М.А.Г., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.К.С., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева – окончателна държавна такса за решаване на делото.

ОСЪЖДА А.Т.Г., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: ***, и с посочен настоящ адрес:***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева – окончателна държавна такса за решаване на делото.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: