ПРОТОКОЛ № 12

 

21.05.2015 година

РАЙОНЕН СЪД

град Първомай

първи съдебен състав

на двадесет и първи май

две хиляди и петнадесета година

 

В публично съдебно заседание в следния състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

М.И.

Н.Г.

 

Секретар:

А.Г.

Прокурор:

Валерий Велчев

 

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя

 

НОХ дело №

3

по описа за

2015

година

 

На именното повикване в

09:30

часа

 

¨           за Районна прокуратура - Първомай се явява прокурор Валерий Велчев;

¨           подсъдимият Н.К.М., редовно уведомен, се явява лично и с адвокат Н.Ш.Б. ***, също редовно уведомен;

¨           подсъдимият О.С.С., нередовно призован чрез Началника на Затвора - Пазарджик, се явява лично, доведен от органите на ОД „Охрана” – Пловдив, и със служебния си защитник от досъдебното производство адвокат С.К.С. ***, редовно уведомен;

¨           подсъдимият А.И.Р., редовно уведомен, се явява лично и със служебния си защитник адвокат С.Д.К. ***, също редовно уведомен;

¨           подсъдимият Д.Р.А., редовно уведомен, се явява;

¨           за ощетеното юридическо лице Община Първомай, редовно уведомено чрез процесуален представител, се явява старши юрисконсулт А.Т.К.;

¨           в залата се явява адвокат И.С.Д., предложен с Писмо изх. № 1328 / 2015 от 09.04.2015 година на Адвокатска колегия – Пловдив за служебен защитник на подсъдимия Д.Р.А.;

¨           свидетелят А.Х.А., редовно призован по реда на чл. 180, ал. 2 от НПК, се явява;

¨           свидетелят Г.Я.Й., редовно призован, се явява;

¨           свидетелят Г.Д.Б., редовно призован, се явява;

¨           свидетелят В.Р.М., редовно призован по реда на чл. 180, ал. 2 от НПК, се явява;

¨           свидетелят В.С.Ч., редовно призован по реда на чл. 180, ал. 2 от НПК, се явява;

¨           свидетелят Ю.А.М., редовно призован, се явява;

¨           свидетелят Р.И.Р., редовно призован, се явява;

¨           свидетелят В.С.О., редовно призован, по реда на чл. 180, ал. 2 от НПК се явява;

¨           свидетелят А.А.А., редовно призован, не се явява;

¨           свидетелят М.Г.Ч., нередовно призован, не се явява – за него призовката е върната цяла, с приложено обяснение от съпругата му Зоя Бориславова Чанкова, че от 05.01.2015 година съпругът й е на онколечение в болница и здравословното му състояние не позволява явяване в съдебно заседание;

¨           вещото лице Р.Х.С., редовно призовано, не се явява.

 

Подсъдимият Д.Р.А.: Нямам против да ме защитава този адвокат. Нямам пари да си платя.

Адвокат И.Д.: Запознат съм с материалите по делото. Ще поема защитата на лицето.

 

Съдът след съвещание, съгласно разпоредбата на чл. 94, ал. 1, т. 9 от НПК, и с оглед на изявленията на подсъдимия и на явилия се адвокат намира, че на Д.А. следва да бъде назначен служебен защитник, като няма пречка това да бъде адвокат И.Д., за което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Назначава по НОХД № 3 / 2015 по описа на Районен съд – Първомай адвокат И.С.Д. от Адвокатска колегия - Пловдив за служебен защитник на подсъдимия Д.Р.А..

 

Съдът докладва:

 

Съгласно Протоколно определение от 02.04.2015 година по делото постъпват:

·             Справка за съдимост рег. № 136 / 20.05.2015 година на Н.М.;

·             Справка за съдимост рег. № 135 / 20.05.2015 година на О.С.;

·             Справка за съдимост рег. № 132 / 20.05.2015 година на А.Р.;

·             Справка за съдимост рег. № 131 / 20.05.2015 година на Д.А..

На 19.05.2015 година по делото постъпва Молба вх. № 2380 от А.И.Р., с която Съдът се уведомява, че сумата от 930,71 лева за причинени на Община Първомай щети е възстановена, за което е представена Приходна квитанция № 3000052405 / 19.05.2015 година.

 

По хода на делото.

 

Прокурор Валерий Велчев: Уважаеми господин Председател, моля делото да продължи по реда на Глава двадесет и девета от НПК, тъй като за решаването му сме сключили споразумение с подсъдимите и защитниците им, подписано и от процесуалния представител на ощетеното юридическо лице Община Първомай.

 

Представи се от страна на Районна прокуратура – Първомай споразумение за решаване на делото рег. № 262 / 2014 от 21.05.2015 година, подписано от прокурора, подсъдимите, защитниците им и процесуалния представител на Община Първомай.

 

Старши юрисконсулт А.К.: Уважаеми господин Съдия, нанесените на Община Първомай материални щети са възстановени.

Адвокат Н.Б.: Уважаеми господин Председател, за престъплението на подзащитния ми законът допуска сключването на споразумение и сме постигнали такова с Районна прокуратура – Първомай, за което моля гледането на делото да продължи по реда на Глава двадесет и девета от НПК.

Адвокат С.С.: Присъединявам се към представителя на Държавното обвинение и колегата.

Адвокат С.К.: Присъединявам се към представителя на Държавното обвинение и колегите.

Адвокат И.Д.: Присъединявам се към представителя на Държавното обвинение и колегите.

 

След съвещание с оглед на представеното доказателство за възстановяване на невъзстановената част от щетите на ощетеното юридическо лице и на изявленията на страните Съдът намира, че няма законова пречка делото да се реши със споразумение, поради което присъствието на явилите се свидетели в залата не е необходимо и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Дава ход на делото.

Променя хода на съдебното следствие – да се води по реда на Глава двадесет и девета от НПК.

Освобождава от присъствие в съдебно заседание явилите се свидетели.

 

Свидетелят В.С.Ч.: Моля да ми бъдат изплатени 20 лева за пътни разноски за мен и колегата В.Р.М.. Пътуваме с автомобил и представям касова бележка за гориво.

Прокурор Валерий Велчев: Разноските за пътни на двамата свидетели са предвидени в споразумението.

 

С оглед на изявленията на свидетеля и на прокурора Съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Да се изплати на свидетеля В.С.Ч. сумата от 20,00 лева за пътни разноски.

 

След представяне на разходооправдателен документ се издаде разходен касов ордер на свидетеля В.С.Ч. и сумата от 20,00 лева се изплати от бюджета на съда.

 

Съдът на основание чл. 254 от НПК провери на подсъдимите със снета по делото самоличност връчени ли са преписи от представеното в днешно съдебно заседание споразумение за решаване на делото.

 

Подсъдимият Н.К.М.: Получил съм споразумението.

Подсъдимият О.С.С.: Получил съм споразумението.

Подсъдимият А.И.Р.: Получил съм споразумението.

Подсъдимият Д.Р.А.: Получил съм споразумението.

 

На основание чл. 275, ал. 1 от НПК се даде възможност на страните да правят нови искания по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

 

Прокурор Валерий Велчев: Няма да соча нови доказателства. Да се приемат представените по делото такива.

Старши юрисконсулт А.К.: Нямам доказателства.

Адвокат Н.Б.: Да се приемат представените по делото доказателства. Няма да соча нови.

Адвокат С.С.: Да се приемат представените по делото доказателства. Няма да соча нови.

Адвокат С.К.: Да се приемат представените по делото доказателства. Няма да соча нови.

Адвокат И.Д.: Да се приемат представените по делото доказателства. Няма да соча нови.

 

С оглед на становището на страните Съдът намира, че искането за приемане на представените по делото писмени доказателства е допустимо и следва да бъде уважено, за което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Прочита и приема писмените доказателства, които са от значение за изясняване на обстоятелствата по делото.

 

Докладва се споразумението чрез прочитане от прокурора.

 

Прокурор Валерий Велчев: На основание чл. 384 във връзка с чл. 381 и следващите от НПК по мое предложение бе изготвено настоящото споразумение за решаване на делото, като същото бе обсъдено между Районна прокуратура - Първомай, представлявана от мен, подсъдимия Н.К.М. и защитника му адвокат Н.Ш.Б., подсъдимия О.С.С. и защитника му адвокат С.К.С., подсъдимия А.И.Р. и защитника му адвокат С.Д.К., подсъдимия Д.Р.А. и защитника му адвокат И.С.Д. с участието на процесуалния представител на гражданския ищец Община Първомай старши юрисконсулт А.Т.К.. Със споразумението са обсъдени всички въпроси, произтичащи от извършеното деяние от подсъдимите и на същите бе разяснен смисълът на сключеното споразумение. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени. Подсъдимите декларираха съгласието си, полагайки подписа си доброволно върху предложението за споразумение. Отказват се от разглеждане на делото по общия ред.

Адвокат Н.Б.: От името на подзащитния ми Ви моля да уважите представеното споразумение и да го одобрите, тъй като същото отговаря на изискванията на чл. 381 и следващите от НПК. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени. Подзащитният ми се признава за виновен, а също така доброволно подписа проекта за споразумение. Отказва се от разглеждане на делото по общия ред.

Подсъдимият Н.М.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен по него. Запознат съм с предложението за споразумение, препис от което ми е връчен. Доброволно съм подписал споразумението. Известни са ми последиците от него. Желая да бъде одобрено от Съда. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

Адвокат С.С.: От името на подзащитния ми Ви моля да уважите представеното споразумение и да го одобрите, тъй като същото отговаря на изискванията на чл. 381 и следващите от НПК. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени. Подзащитният ми се признава за виновен, а също така доброволно подписа проекта за споразумение. Отказва се от разглеждане на делото по общия ред.

Подсъдимият О.С.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен по него. Запознат съм с предложението за споразумение, препис от което ми е връчен. Доброволно съм подписал споразумението. Известни са ми последиците от него. Желая да бъде одобрено от Съда. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

Адвокат С.К.: От името на подзащитния ми Ви моля да уважите представеното споразумение и да го одобрите, тъй като същото отговаря на изискванията на чл. 381 и следващите от НПК. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени. Подзащитният ми се признава за виновен, а също така доброволно подписа проекта за споразумение. Отказва се от разглеждане на делото по общия ред.

Подсъдимият А.Р.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен по него. Запознат съм с предложението за споразумение, препис от което ми е връчен. Доброволно съм подписал споразумението. Известни са ми последиците от него. Желая да бъде одобрено от Съда. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

Адвокат И.Д.: От името на подзащитния ми Ви моля да уважите представеното споразумение и да го одобрите, тъй като същото отговаря на изискванията на чл. 381 и следващите от НПК. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени Подзащитният ми се признава за виновен, а също така доброволно подписа проекта за споразумение. Отказва се от разглеждане на делото по общия ред.

Подсъдимият Д.А.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен по него. Запознат съм с предложението за споразумение, препис от което ми е връчен. Доброволно съм подписал споразумението. Известни са ми последиците от него. Желая да бъде одобрено от Съда. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

Съдът след съвещание намира, че по представеното предложение за споразумение не се налагат промени, поради което и на основание чл. 384 във връзка с чл. 381, ал. 6 от НПК то следва да има следният окончателен вид:

 

Подсъдимият Н.К.М., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование (завършен V клас), неработещ, с адрес:***, се признава за виновен в това, че през периода от 22/23.03.2014 година до неустановена дата от средата на месец юни 2014 година до 14.07.2014 година в град Първомай, област Пловдив, в условията на опасен рецидив - след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като за нито едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК в условията на продължавано престъпление, двукратно, отнема чужди движими вещи на обща стойност 831,65 лева, както следва:

Ø                 на 22/23.03.2014 година чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, и след предварително сговаряне в немаловажен случай с А.И.Р., Д.Р.А. и О.С.С. ***, отнема медно дъно със сферична форма с диаметър 1,5 метра и тегло 99 кг на стойност 742,50 лева от владението на „Булконс Първомай” АД - София;

Ø                 на неустановена дата за времето от средата на месец юни 2014 година до 14.07.2014 година отнема четири брадви на обща стойност 52,00 лева, права лопата на стойност 4,85 лева, две криви лопати на обща стойност 11,60 лева и две кирки на обща стойност 20,70 лева - всичко на обща стойност 89,15 лева от владението на Община Първомай,

без съгласието на ръководствата на юридическите лица, с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 5 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, букви А и Б във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му се определя наказание лишаване от свобода в размер на шест месеца, което на основание чл. 61, т. 2 във връзка с чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

 

Подсъдимият Д.Р.А., роден на *** ***, ЕГН **********, самоопределящ се като българин, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование (завършен VІІ клас), неработещ, с адрес:***, се признава за виновен в това, че на 22/23.03.2014 година в град Първомай, област Пловдив, в условията на опасен рецидив - след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като за нито едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, и след предварително сговаряне в немаловажен случай с А.И.Р., Н.К.М. и О.С.С. ***, отнема чужда движима вещ - медно дъно със сферична форма с диаметър 1,5 метра и тегло 99 кг на стойност 742,50 лева от владението на „Булконс Първомай” АД – София, без съгласието на ръководството, с намерението противозаконно да я присвои, поради което и на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 5 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, букви А и Б от НК във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му се определя наказание лишаване от свобода в размер на шест месеца, което на основание чл. 61, т. 2 във връзка с чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

 

Подсъдимият О.С.С., роден на *** ***, ЕГН **********, самоопределящ се като турчин, български гражданин, неженен, осъждан, без образование (неграмотен), неработещ, с адрес:***, живущ ***, понастоящем в Затвора - Пазарджик, се признава за виновен в това, че през периода от 22/23.03.2014 година до неустановена дата от средата на месец юни 2014 година до 14.07.2014 година в град Първомай, област Пловдив, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление повторно в немаловажен случай и чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имоти, в условията на продължавано престъпление, двукратно, отнема чужди движими вещи на обща стойност 1754,11 лева, както следва:

Ø                 на 22/23.03.2014 година след предварително сговаряне в немаловажен случай с А.И.Р., Д.Р.А. и Н.К.М. ***, отнема медно дъно със сферична форма с диаметър 1,5 метра и тегло 99 кг на стойност 742,50 лева от владението на „Булконс Първомай” АД - София;

Ø                 на неустановена дата за времето от средата на месец юни 2014 година до 14.07.2014 година след предварително сговаряне в немаловажен случай с А. ***, отнема голям токоизправител 12-24 волта на стойност 276,50 лева, автомобилна сирена на стойност 64,90 лева, три бичкии на обща стойност 51,00 лева, брадва на стойност 13,00 лева, жага на стойност 17,00 лева, два тръбни ключа на обща стойност 34,00 лева, раздвижен френски ключ на стойност 36,30 лева, комплект гаечни ключове на стойност 15,00 лева, 5-тонен крик на стойност 24,90 лева, три бензинови лампи с вместимост 2,5 литра на обща стойност 84,00 лева, две ножици за рязане на ламарина на обща стойност 98,00 лева, пет пили за дърво на обща стойност 22,45 лева, две пили за желязо на обща стойност 7,98 лева, четири 3-килограмови чука на обща стойност 48,00 лева, четири 2-килограмови чука на обща стойност 44,68 лева, седем други чука на обща стойност 55,30 лева, девет прави лопати на обща стойност 43,65 лева, четири криви лопати на обща стойност 23,20 лева и пет кирки на обща стойност 51,75 лева - всичко на обща стойност 1011,61 лева от владението на Община Първомай,

без съгласието на ръководствата на юридическите лица, с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 3, т. 5 и т. 7 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 28, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му се определя наказание лишаване от свобода в размер на шест месеца, което на основание чл. 61, т. 2 във връзка с чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

 

Подсъдимият А.И.Р., роден на *** ***, ЕГН **********, самоопределящ се като турчин, български гражданин, неженен, неосъждан, с начално образование (завършен ІV клас), строителен работник на частно, с адрес:***, се признава за виновен в това, че през периода от 22/23.03.2014 година до неустановена дата от средата на месец юни 2014 година до 14.07.2014 година в град Първомай, област Пловдив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имоти, в условията на продължавано престъпление, двукратно, отнема чужди движими вещи на обща стойност 1754,11 лева, както следва:

Ø                 на 22/23.03.2014 година след предварително сговаряне в немаловажен случай с О.С.С., Д.Р.А. и Н.К.М. ***, отнема медно дъно със сферична форма с диаметър 1,5 метра и тегло 99 кг на стойност 742,50 лева от владението на „Булконс Първомай” АД - София;

Ø                 на неустановена дата за времето от средата на месец юни 2014 година до 14.07.2014 година след предварително сговаряне в немаловажен случай с О.С.С. ***, отнема голям токоизправител 12-24 волта на стойност 276,50 лева, автомобилна сирена на стойност 64,90 лева, три бичкии на обща стойност 51,00 лева, брадва на стойност 13,00 лева, жага на стойност 17,00 лева, два тръбни ключа на обща стойност 34,00 лева, раздвижен френски ключ на стойност 36,30 лева, комплект гаечни ключове на стойност 15,00 лева, 5-тонен крик на стойност 24,90 лева, три бензинови лампи с вместимост 2,5 литра на обща стойност 84,00 лева, две ножици за рязане на ламарина на обща стойност 98,00 лева, пет пили за дърво на обща стойност 22,45 лева, две пили за желязо на обща стойност 7,98 лева, четири 3-килограмови чука на обща стойност 48,00 лева, четири 2-килограмови чука на обща стойност 44,68 лева, седем други чука на обща стойност 55,30 лева, девет прави лопати на обща стойност 43,65 лева, четири криви лопати на обща стойност 23,20 лева и пет кирки на обща стойност 51,75 лева - всичко на обща стойност 1011,61 лева от владението на Община Първомай,

без съгласието на ръководствата на юридическите лица, с намерението противозаконно да ги присвои, като откраднатите вещи са върнати и заместени с паричната им равностойност, поради което и на основание чл. 197, т. 3 във връзка с 195, ал. 1, т. 3 и т. 5 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК му се определя наказание лишаване от свобода в размер на три месеца, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от три години и на основание чл. 67, ал. 2 от НК полагането на възпитателни грижи през изпитателния срок на условното осъждане се възлага на полицейски инспектор от РУ на МВР по местоживеене на осъдения.

 

На основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК всеки от подсъдимите Н.К.М., Д.Р.А., О.С.С. и А.И.Р. се съгласява да заплати:

·             по сметка на РУ „Полиция” – Първомай сумата от по 15,00 (петнадесет) лева за две стоково-оценъчни експертизи на досъдебното производство;

·             в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от по 5,00 (пет) лева за явяване на свидетели в съдебно заседание.

На основание чл. 189, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НПК всеки от подсъдимите Д.Р.А., О.С.С. и А.И.Р. се съгласява да заплати по сметка на Национално бюро за правна помощ определената сума по разноските за служебно назначения защитник.

 

Прокурор Валерий Велчев: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Старши юрисконсулт А.Т.К.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Адвокат Н.Ш.Б.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Подсъдимият Н.К.М.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Адвокат И.С.Д.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Подсъдимият Д.Р.А.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Адвокат С.К.С.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Подсъдимият О.С.С.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Адвокат С.Д.К.: Съгласна съм с окончателния вид на споразумението.

Подсъдимият А.И.Р.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

Прокурор:

(п)

Подсъдим:

(п)

 

(Валерий Велчев)

 

(Н.М.)

 

 

 

 

 

 

Защитник:

(п)

 

 

 

(адв. Н.Б.)

 

 

 

 

 

 

Подсъдим:

(п)

 

 

 

(Д.А.)

 

 

 

 

 

 

Служ. защитник:

(п)

 

 

 

(адв. И.Д.)

 

 

 

 

 

 

Подсъдим:

(п)

 

 

 

(О.С.)

 

 

 

 

 

 

Служ. защитник:

(п)

 

 

 

(адв. С.С.)

 

 

 

 

 

 

Подсъдим:

(п)

 

 

 

(А.Р.)

 

 

 

 

За гражд. ищец:

 

Служ. защитник:

(п)

 

(юк А.К.)

 

(адв. С.К.)

 

Съдът намира, че подписаното от страните споразумение е съобразено с изискванията на чл. 381, ал. 5 и ал. 6 от НПК, не противоречи на закона и морала и съответства на събраните по делото доказателства, поради което следва да бъде одобрено и наказателното производство - прекратено.

Ето защо на основание чл. 384 във връзка с чл. 382, ал. 7 и ал. 9 от НПК Съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Одобрява постигнатото между Районна прокуратура - Първомай, представлявана от прокурор Валерий Велчев, подсъдимия Н.К.М. и защитника му адвокат Н.Ш.Б., подсъдимия О.С.С. и защитника му адвокат С.К.С., подсъдимия А.И.Р. и защитника му адвокат С.Д.К., подсъдимия Д.Р.А. и защитника му адвокат И.С.Д. с участието на процесуалния представител на гражданския ищец Община Първомай старши юрисконсулт А.Т.К., споразумение за решаване на НОХД № 3 / 2015 година по описа на Районен съд – Първомай.

Отменя взетата спрямо всеки от подсъдимите мярка за неотклонение подписка.

На основание чл. 88, ал. 3 от НПК прекратява производството по делото в частта относно приетия за разглеждане в наказателния процес граждански иск за имуществени вреди в размер на 930,71 лева, ведно със законната лихва от 14.07.2014 година срещу подсъдимите О.С.С. и А.И.Р..

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК прекратява производството по НОХД № 3 / 2015 година по описа на Районен съд - Първомай.

 

Определението в частта за прекратяване на производството относно гражданския иск подлежи на обжалване от днес пред Окръжен съд – Пловдив по реда на Глава Двадесет и първа от НПК.

Определението в частта за одобряване на споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, като има последиците на влязла в законна сила присъда.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 11:30 часа.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

 

 

Секретар:

(п)

СЗ / АГ