ПРИСЪДА

 

25

 

град Първомай, 24.11.2015 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и четвърти ноември две хиляди и петнадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

В.П.

Д.П.

 

при участието на секретаря В.Х. и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 208 по описа на Съда за 2015 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Т.А.Ч., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно образование, неработещ, с адрес:***, живущ в ***, за виновен в това, че на 15.09.2010 година в град Каляри, остров Сардиния, Република Италия, съзнателно се ползва от преправен официален документ – представя пред органите на Агенция за автомобилистите Фалко Селарджиус-КА издадено на 08.01.2002 година от МВР – Пловдив на негово име свидетелство за управление на моторно превозно средство № 240199595 с преправени придобити категории на предната страна и добавени на обратната страна дати на придобиване на категории – като от дееца за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради което и на основание чл. 316 във връзка с чл. 308, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на една година и шест месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода в размер на една година и шест месеца за срок от три години.

 

Осъжда подсъдимия Т.А.Ч. да заплати в полза на републиканския бюджет по сметка на Областна дирекция на МВР - Пловдив сумата от 90,00 (деветдесет) лева за техническа експертиза на досъдебното производство, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Да се изпрати за унищожаване на Областна дирекция на МВР - Пловдив преправеното свидетелство за управление на моторно превозно средство № 240199595, приложено по делото като веществено доказателство.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1.(п)

 

 

 

2.(п)

СЗ / ВХ