ПРИСЪДА

 

№ 22

 

град Първомай, 12.11.2015 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на дванадесети ноември две хиляди и петнадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

К.Д.

Н.Г.

 

при участието на секретаря В.Х. и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 195 по описа на Съда за 2015 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия М.Г.Д., роден на *** ***, ЕГН **********, самоопределящ се като ром, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование, общ работник в земеделието, живущ ***, за виновен в това, че на 29.05.2015 година в землището на село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, в условията на опасен рецидив - след като е осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК – от отдел 21, подотдел „т” на Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Първомай”, град Първомай, без редовно писмено позволително взема и извозва от горския фонд (държавна горска територия) дървета: 0,5 пространствени кубични метра дърва за огрев от благун на обща стойност 18,64 лева (осемнадесет лева и шестдесет и четири стотинки), включително отсечени и паднали, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 4, предложение 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, буква А от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø     задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година;

Ø     безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 150 часа годишно за срок от една година.

 

Отнема в полза на държавата на основание чл. 53, ал. 1, буква А от НК вещта, принадлежаща на виновния М.Г.Д. и послужила за извършване на умишленото престъпление: каруца, намираща се на съхранение в разсадник „Мечка” при Териториално поделение „Държавно горско стопанство - Първомай”, град Първомай,.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / ВХ