ПРИСЪДА

 

23

 

град Първомай, 19.11.2015 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на деветнадесети ноември две хиляди и петнадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Валерий Велчев, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 140 по описа на Съда за 2015 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Д.А.Д., роден на *** ***, ЕГН **********, самоопределящ се като турчин, български гражданин, неженен, неосъждан, с основно образование, временен общ работник в земеделието на частни начала, с адрес:***, за виновен в това, че на 24.07.2015 година в село Искра, община Първомай, област Пловдив, управлява моторно превозно средство – лек автомобил „Форд Фиеста” с ДК № * – с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,77 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510” с № ARBA-0058, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 във връзка с чл. 2, ал. 1 и ал. 2 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на шест месеца.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на шест месеца за срок от три години.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ