ПРИСЪДА

 

№ 1

 

град Първомай, 13.01.2015 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на тринадесети януари две хиляди и петнадесета година с

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

К.С.

Д.М.

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Валерий Велчев, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 2 по описа на Съда за 2015 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Я.Н.М., роден на *** ***, ЕГН **********, ***, живущ ***, за виновен в това, че на 06.01.2015 година в град Първомай, област Пловдив, в старата градска градина до зеленчуковия пазар, при провеждане на масово мероприятие във връзка с празника Богоявление в условията на опасен рецидив (след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като за нито едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК) извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: сваляне на панталона и показване на полов орган пред гражданите, присъстващи на празника Богоявление, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм, поради което и на основание чл. 325, ал. 4 във връзка с ал. 2, предложение второ, алтернатива първа във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, буква Б от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на две години.

На основание чл. 58а, ал. 1 от НК намаля с една трета така наложеното наказание и определя лишаване от свобода в размер на една година и четири месеца.

На основание чл. 59, ал. 1 и ал. 2 от НК от така определеното наказание една година и четири месеца лишаване от свобода приспада времето, през което подсъдимият Я.Н.М. е задържан от 15:15 часа на 06.01.2015 година до 15:10 часа на 07.01.2015 година.

На основание чл. 61, т. 2 във връзка с чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС определя първоначален строг режим за така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на една година и четири месеца, което да се изтърпи от подсъдимия в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Да се оставят между кориците на делото веществените доказателства: две цветни снимки с размери 30 / 21 см.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ