ПРИСЪДА

 

№ 15

 

град Първомай, 04.08.2015 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на четвърти август две хиляди и петнадесета година с

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря А.Г.,

разгледа докладваното от съдията НЧХД № 157 по описа на Съда за 2014 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.Ф.Р., роден на *** ***, ЕГН **********, турчин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно специално образование, земеделски производител, от *, за виновен в това, че на 25.07.2014 година в село Буково, община Първомай, област Пловдив, причинява на Р.Б.К., ЕГН **********,***, леки телесни повреди – пет разкъсно-контузни рани в областта на главата и мозъчно сътресение, протекло със степенно разстройство на съзнанието под формата на зашеметяване, довели до разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК (лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 от НК), и кръвонасядане на клепачите на лявото око, охлузване по гърба на носа и контузия на лявата очна ябълка, причинили болка и страдание без разстройство на здравето (лека телесна повреда по чл. 130, ал. 2 от НК) - престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1000,00 (хиляда) лева.

 

Осъжда подсъдимия А.Ф.Р. да заплати на пострадалия Р.Б.К. сумата от 2000 (две хиляди) лева за неимуществени вреди - обезвреда за нанесените от подсъдимия на пострадалия на 25.07.2014 година с деянието по чл. 130 от НК леки телесни повреди, ведно със законната лихва от датата на деликта до окончателното изплащане на сумата.

 

Осъжда подсъдимия А.Ф.Р. да заплати за деловодни разноски, както следва:

v    на пострадалия Р.Б.К. сумата от общо 119,50 лева (сто и деветнадесет лева и петдесет стотинки) – за завеждане на делото и за съдебномедицинска експертиза;

v    в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 50,00 (петдесет) лева за съдебномедицинска експертиза и сумата от 80,00 (осемдесет) лева - държавна такса върху уважения граждански иск.

 

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

СЗ / АГ