ПРИСЪДА

 

№ 14

 

град Първомай, 04.08.2015 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на четвърти август две хиляди и петнадесета година с

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря А.Г.,

разгледа докладваното от Председателя НЧХД № 155 по описа на Съда за 2014 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.Ф.Р., роден на *** ***, ЕГН **********, турчин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно специално образование, земеделски производител, от *, за виновен в това, че на 25.07.2014 година в село Буково, община Първомай, област Пловдив, нанася на Ю.Р.К., ЕГН **********,***, леки телесни повреди – разкъсно-контузна рана по външностраничната повърхност на дясната предмишница, довела до разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК (лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 от НК), и травматичен оток и кръвонасядане по лявата гривнена става, причинили болка и страдание без разстройство на здравето (лека телесна повреда по чл. 130, ал. 2 от НК), но тъй като пострадалият Ю.Р.К. отвръща веднага на дееца със също такава телесна повреда – прободно-порезна рана на гърба, довела до разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК (лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 от НК), на основание чл. 130, ал. 3 от НК освобождава и двамата от наказание.

 

Осъжда подсъдимия А.Ф.Р. да заплати на пострадалия Ю.Р.К. сумата от 2000 (две хиляди) лева за неимуществени вреди - обезвреда за нанесените от подсъдимия на пострадалия на 25.07.2014 година с деянието по чл. 130 от НК леки телесни повреди, ведно със законната лихва от датата на деликта до окончателното изплащане на сумата.

 

Осъжда подсъдимия А.Ф.Р. да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 80 (осемдесет) лева - държавна такса върху уважения граждански иск, и сумата от 50 (петдесет) лева – ½ от възнаграждението на вещото лице за изготвената на подсъдимия съдебномедицинска експертиза.

 

Осъжда пострадалия Ю.Р.К. да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 50 (петдесет) лева – ½ от възнаграждението на вещото лице за изготвената на подсъдимия съдебномедицинска експертиза.

 

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ