ПРИСЪДА

 

№ 10

 

град Първомай, 02.06.2015 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на втори юни две хиляди и петнадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 17 по описа на Съда за 2014 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимата Й.Д.И., родена на *** ***, ЕГН **********, българка, българска гражданка, омъжена, неосъждана, с висше образование, магистър по математика и информатика и банкова администрация, безработна, живуща ***, за виновна в това, че:

1. на неустановена дата през месец май 2013 година – за времето между 07.05.2013 година и 31.05.2013 година - в село Бяла река, община Първомай, област Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – учител в ОУ „Любен Каравелов”, село Бяла река, област Пловдив, при изпълнение на службата си причинява на малолетното лице Е.Ш.А. ***, лека телесна повреда по смисъла на чл. 130, ал. 2 от НК, изразяваща се в контузия на лицето, довела до болка и страдание без разстройство на здравето, поради което и на основание чл. 131, ал. 1, т. 2, предложение първо и т. 4, предложение второ във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК я осъжда на пробация, както следва:

Ø     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø     задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година.

2. на 06.06.2013 година в село Бяла река, община Първомай, област Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – учител в ОУ „Любен Каравелов”, село Бяла река, област Пловдив, при изпълнение на службата си причинява на малолетното лице П.И.М. ***, лека телесна повреда по смисъла на чл. 130, ал. 2 от НК, изразяваща се в причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето, поради което и на основание чл. 131, ал. 1, т. 2, предложение първо и т. 4, предложение второ във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК я осъжда на пробация, както следва:

Ø     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø     задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК налага на подсъдимата Й.И., ЕГН **********, едно общо наказание пробация с пробционни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година.

 

Осъжда подсъдимата Й.Д.И. да заплати:

·            по сметка на Областна дирекция на МВР – Пловдив сумата от 790,00 лева за експертизи на досъдебното производство;

·            в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 585,00 лева за експертизи и явяване на експерти в съдебното производство, както и сумата от 10,00 лева за служебно издаване на изпълнителни листове.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ