Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

315

гр. Първомай, 30.12.2015 г.

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито заседание на тридесети декември две хиляди и петнадесета година в състав:

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело510 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано въз основа на Определение от 09.11.2015 г. по гр. дело № 250/2015 г. по описа на Районен съдПървомай за разделяне на насрещен иск за делба на наследство, предявен от Е.Х.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.В.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, срещу Т.Т.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***.

С Разпореждане от 04.12.2015 г., съобщено на ищеца чрез процесуалния му представител на 14.12.2015 г., съдът на основание чл. 129 ал. 2 от ГПК е указал на същия необходимостта в двуседмичен срок от получаване на съобщението да отстрани констатираните нередовности на исковата молба.

След като съобрази, че в така предоставения му срок ищецът, надлежно уведомен за законоустановените последици при евентуален процесуален пропуск, не е изправил недостатъците на исковата молба, съдът намира, че следва да упражни правомощието си по чл. 129 ал. 3 от ГПК, като постанови връщане на същата и прекрати производството.

Мотивиран от горното и на основание чл. 129 ал. 3 от ГПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ВРЪЩА искова молба, постъпила от Е.Х.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Н.В.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***, срещу Т.Т.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д., вписан в регистъра на Адвокатска колегияПловдив, с посочен адрес на практиката: ***.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 510/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

Разпореждането подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.   

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ