О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

242

гр. Първомай, 15.10.2015 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в закрито съдебно заседание на петнадесети октомври две хиляди и петнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

 

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 330 по описа на съда за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по искова молба вх. № 4498/12.09.2015 г., постъпила от „***” ООД, с ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: гр. ***, представлявано от Управителя А.И.У. и по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. ***, срещу ЕТ „***”, с ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: гр. ***, представляван от Управителя П. А.У..

По делото е постъпила молба вх. № 5195/15.10.2015 г., с която ищцовото дружество обективира отказ от така предявените искове и пледира за прекратяване на производството с доводи за настъпило цялостно погасяване на процесните задължение чрез доброволното им плащане от ответника.

След положителна преценка за допустимостта и редовността на така предприетото от ищеца процесуално действие по разпореждане с предмета на спора съдът намира, че са налице предпоставки за прекратяване на настоящото исково производство, поради което и на основание чл. 233 от ГПК

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 330/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав.

ДА СЕ ВЪРНЕ на състава досието на приложеното ч. гр. дело № 297/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай за произнасяне по постъпила молба вх. № 5188/15.10.2015 г.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.  

                                                                      

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ