П Р О Т О К О Л № 263

 

гр. Първомай, 04.11.2015 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито заседание на четвърти ноември две хиляди и петнадесета година, с

 

Председател: София Монева

 

при участие на секретаря Петя Монева

 

сложи на разглеждане гр. д. № 304 по описа за 2015 г., докладвано от Председателя.

 

След изпълнение на процедурата по чл. 142 ал. 1 от ГПК и на именно повикване в 10:00 часа:

Ø                  ищцата М.К.И., редовно и своевременно призована, се явява лично и с адв. Ж.Р.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с пълномощно, приложено по делото;

Ø                  за ответника „ХРОНОВСКИ БГ” ЕООД, нередовно призован, доколкото към датата на настоящото съдебно заседание не е изтекъл срокът по чл. 56 ал. 3 от ГПК, се явява адв. С.Я.Ч., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Смолян, с пълномощно, приложено по делото;

 

Съдът предостави на страните възможност да изложат становище по хода на делото.

 

Адвокат Ж.З.: Получих препис от Разпореждане на съда по чл. 312 от ГПК от 14.10.2015 г. и от отговора на ответника и приложенията към тях. Да се даде ход на делото.

Адвокат С.Ч.: Получих препис от Разпореждане на съда по чл. 312 от ГПК от 14.10.2015 г. Да се даде ход на делото. Не възразявам срещу нередовното ни призоваване.

 

Доколкото ответникът чрез процесуалния си представител заявява изрична воля за разглеждане на производството в настоящото съдебно заседание, съдът намира за отпаднали процесуалните пречки за даване ход на делото, произтичащи от нередовността на призоваването му, с оглед на което съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

На основание чл. 315 ал. 1 във вр. с чл. 145 ал. 3 ГПК съдът прикани страните към доброволно уреждане на спора извънсъдебно или чрез сключване на съдебна спогодба.

 

Адвокат Ж.З.: Страните постигнаха съгласие за сключване на съдебна спогодба при следните параметри:

Ответникът се задължава да заплати на ищеца сумата от 800, 00 лева по банковата й сметка, по която е изплащано трудовото й възнаграждение, в едноседмичен срок, считано от днес, а разноските по делото да останат в тежест на страните така, както са направени. С така постигнатите договорки страните заявяват, че спорните въпроси във връзка с прекратяване на трудовото правоотношение на ищцата с ответника са окончателно уредени и никоя от страните няма и няма да има за в бъдеще претенции към другата страна по този повод.

Моля съда да одобри така постигнатата спогодба и да прекратите производството по делото.

Адвокат С.Ч.: Съгласен съм със спогодбата. Моля съда да одобри така постигнатата спогодба и да прекратите производството по делото.

 

СПОГОДИЛИ СЕ:

 

 

Ищцата М.К.И.:

(п)

 

(М.К.И.)

 

 

За ответника „ХРОНОВСКИ БГ” ЕООД:

(п)

 

(адв. С.Ч.)

 

 

Районен съдия:

(п)

 

Съдът намира, че така постигнатата спогодба не противоречи на закона и на добрите нрави, поради което и на основание чл. 234 от ГПК следва да бъде одобрена, а предвид изчерпване предмета на производството същото подлежи на прекратяване.

Определението в частта за одобрение на спогодбата има характер на влязъл в сила съдебен акт и не подлежи на обжалване, а по отношение на частта за прекратяване на производството подлежи на обжалване с частна жалба от страните.

С оглед горното съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между страните:

1. М.К.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. Ж.Р.З., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. ***, обл. ***, ул. ***, и

2. „ХРОНОВСКИ БГ” ЕООД, с ЕИК: 200655207, със седалище и адрес на управление: гр. Смолян, Индустриална зона Север, представлявано от управителя Й. Х., процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Я.Ч., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Смолян, с посочен адрес на практиката: гр. ***, бул. *** № ***, в следния смисъл:

Ответникът „ХРОНОВСКИ БГ” ЕООД се задължава в едноседмичен срок, считано от днес, да заплати на ищеца М.К.И. сумата от 800, 00 лева по банковата й сметка, по която е изплащано трудовото й възнаграждение, а разноските по делото да останат в тежест на страните така, както са направени. С така постигнатите договорки страните заявяват, че спорните въпроси във връзка с прекратяване на трудовото правоотношение на ищцата с ответника са окончателно уредени и никоя от страните няма и няма да има за в бъдеще претенции към другата страна по този повод.

ОСЪЖДА „ХРОНОВСКИ БГ” ЕООД, с ЕИК: 200655207, със седалище и адрес на управление: гр. Смолян, Индустриална зона Север, представлявано от управителя Й. Х., процесуално представляван по пълномощие от адв. С.Я.Ч., вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Смолян, с посочен адрес на практиката: гр. ***, бул. *** № ***, ДА ЗАПЛАТИ по бюджета на съдебната власт чрез Районен съд – Първомай сумата от 72, 00 лева - държавна такса за разглеждане на иска.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 304/2015 г. по описа на Районен съд – Първомай.

 

Определението в частта за прекратяване на производството подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Окръжен съд - Пловдив, като в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Заседанието се закри в 10:30 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

 

Председател: (п)

 

      Секретар: (п)

СМ/ПМ