Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

 135

гр. Първомай, 23.12.2015 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на втори декември две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                    

            Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 460 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 330 от ГПК.

Постъпила е молба с правно основание чл. 50 от СК във вр. с чл. 330 от ГПК.

…………………………………………………

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между С.Р.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Т.А.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, сключен на 16.06.1980 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив с Акт за граждански брак № 67/16.06.1980 г., съставен в Община – Първомай, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между С.Р.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и Т.А.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, споразумение, по силата на което след прекратяване на брака:

§  съпрузите нямат претенции помежду си за издръжка по СК;

§  съпругата Т.А.С., с ЕГН: ********** възстановява предбрачното си фамилно име – А.;

§  през време на брака си страните не са ползвали семейно жилище;

§  страните нямат придобити през време на брака си недвижими имоти със семейни средства и автомобили – съпружеска имуществена общност;

§  страните нямат придобити през време на брака си банкови сметки със семейни средства, а ако някои от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства;

§  през време на брака си страните не са поемали заедно или поотделно парични или каквито и да било други задължения за задоволяване на семейни нужди, а ако някой от тях е поемал такива, то същият ще отговаря еднолично за връщането им;

§  с настоящото споразумение страните уреждат напълно и окончателно всички лични и имуществени отношения помежду си, възникнали по време на брака и във връзка с прекратяването му, и декларират, че нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод същите.

ОСЪЖДА С.Р.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 20, 00 лева – окончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Т.А.С., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 20, 00 лева - окончателна държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ