Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

118

гр. Първомай, 11.12.2015 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети ноември две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                    

              Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 309 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Раздел ІІ от Глава втора от ЗЗДН.

Съдът е сезиран с молба с правно основание чл. 8 т. 1 от ЗЗДН.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Р Е Ш И:

 

ДА СЕ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА на А.В.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: ***, срещу В.П.П., с посочен адрес: ***, с която:

§  ЗАДЪЛЖАВА В.П.П., с посочен адрес: ***, да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо А.В.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***;

§  ОТСТРАНЯВА В.П.П., с посочен адрес: ***, от съвместно обитаваното с А.В.П., с ЕГН: ********** ***, за срок от дванадесет месеца, считано от датата на издаване на заповедта за защита;

§  ЗАБРАНЯВА на В.П.П., с посочен адрес: ***, да приближава А.В.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и нейното жилище, находящо се в ***, на разстояние по-малко от петдесет метра за срок от дванадесет месеца, считано от датата на издаване на заповедта за защита.

В заповедта за защита ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ предупреждение за последиците от неизпълнението й съгласно чл. 21 ал. 3 от ЗЗДН.

НАЛАГА на В.П.П., с посочен адрес: ***, глоба в размер на 250, 00 лева, платима по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт. 

ОСЪЖДА В.П.П., с посочен адрес: ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева – дължима държавна такса за разглеждане на молбата.

Препис от настоящото решение и от заповедта за защита ДА СЕ ВРЪЧИ на страните и ДА СЕ ИЗПРАТИ на Районно управление на МВР - Първомай за сведение и изпълнение. 

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на страните, като обжалването не спира изпълнението на заповедта.

                                                            

 РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ